Κυκλοφόρησε το Playstation 4, με το Xbox One να ακολουθεί

Ένα νέο μέλλον ανοίγεται στον τομέα των videogames

Η μετάβαση στη νέα γενιά ψυχαγωγίας και διαδραστικής εμπειρίας έχει πραγματοποιηθεί κατά το ήμισυ και τα παράθυρα που βλέπουν προς τον επικείμενο εξελιγμένο κόσμο διασκέδασης έχουν αρχίσει να ανοίγουν. Ένα σύμπαν νέων δυνατοτήτων ανοίγεται μπροστά μας μέσα από τις οθόνες και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να αρχίσει ο βομβαρδισμός των εταιρειών με τίτλους για τις εξελιγμένες κονσόλες. Μέχρι τότε όμως ας δούμε τα σημαντικότερα νέα αυτού του μήνα!

Όπως έγινε γνωστό, το PS4 έκανε ντεμπούτο στην αγορά της Αμερικής και σύμφωνα με τα στοιχεία της Sony κατάφερε να πουλήσει 1 εκατομμύριο κονσόλες κατά τις πρώτες 24 ώρες διάθεσής του. Το PS4 διατίθεται στην Αμερική από τις 15 Νοεμβρίου, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται στα καταστήματα στις 13 Δεκεμβρίου του 2013.

ps4

Η αντίπαλη εταιρεία Microsoft απ’ την άλλη, επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι το πρόγραμμα Games With Gold το οποίο δίνει την δυνατότητα στους συνδρομητές Gold του Xbox Live να κατεβάσουν δωρεάν δύο παιχνίδια κάθε μήνα θα συνεχιστεί και στο Xbox One όταν αυτό γίνει διαθέσιμο σε λίγο καιρό.

Νέο πακέτο expansion ανακοινώθηκε για το The Last of Us και θα έχει την ονομασία “Left Behind”. Όπως φάνηκε από το teaser των λίγων δευτερολέπτων που δημοσιεύθηκε, η πρωταγωνίστρια Ellie θα συμμετέχει σε αυτό, ενώ παρουσιάστηκε και ένας νέος χαρακτήρας, η φίλη της Riley Abel. Το πώς γνωρίστηκαν, το πώς έγιναν φίλες και άλλες πολλές ιστορίες απ’ τον κόσμο του The Last of Us θα δούμε στο Left Behind DLC που θα κυκλοφορήσει αρχές 2014.

thelasteofus

Η Microsoft ανακοίνωσε στις αρχές Νοεμβρίου ότι το Halo: Spartan Assault που βγήκε για Windows 8 και Windows Phone τον Ιούλιο θα βγει και για Xbox 360 και Xbox One τον Δεκέμβρη από την 343 Ιndustries και την Vanguard games. Το παιχνίδι θα περιέχει ένα ολοκαίνουργιο online co-op mode μαζί με τις ήδη υπάρχουσες 30 αποστολές και το Operation Hydra expansion. Παρ’όλα αυτά, δεν θα είναι δυνατό το cross-platform παιχνίδι ανάμεσα στις 2 κονσόλες, αλλά η Microsoft σκέφτεται για cross-platform με την έκδοση για Windows 8.

H Warner Bros. ανακοίνωσε το Batman: Arkham Collection Edition για PC, PS3 και Xbox 360. Η εν λόγω συλλογή θα περιλαμβάνει τα Arkham Asylum, Arkham City και Arkham Origins και θα είναι διαθέσιμη στις 22 Νοεμβρίου. Οι δύο πρώτοι τίτλοι της σειράς Arkham θα είναι σε ψηφιακή μορφή ενώ το Arkham Origins θα υπάρχει σε retail μορφή. Τέλος έγινε γνωστό ότι η PS3 έκδοση του Batman: Arkham Origins θα περιλαμβάνει και το Knightfall DLC pack.

Τέλος, στο ”All Access” event κυκλοφορίας του Playstation 4, οι Sony και Sucker Punch ανακοίνωσαν την ημερομηνία κυκλοφορίας του inFAMOUS: Second Son. Στην αγορά της Αμερικής, λοιπόν, το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαρτίου. Αυτή ή κάποια πολύ κοντινή αναμένεται να είναι και η ημερομηνία κυκλοφορίας του στην Ευρώπη.

Game on!

Tags: , , , , , , , ,