Ποιες σειρές πρώτευσαν το 2013 σε downloads

Το πειρατικό κατέβασμα σειρών είναι συνηθισμένη πρακτική των χρηστών του διαδικτύου — κυρίως όσων δεν μπορούν να περιμένουν την μετάδοση από τα κανονικά ή τα συνδρομητικά κανάλια — με αποτέλεσμα η δημοτικότητα μίας σειράς να μετριέται πλέον κι από τον αριθμό των downloads της. Την πρώτη θέση στις καρδιές των διαδικτυακών πειρατών για το 2013, φαίνεται πώς κατέχει το Game of Thrones οι υπεύθυνοι της οποίας μάλιστα έχουν στο παρελθόν ευχαριστήσει γι’αυτό τους παράνομους downloaders.

Κάνοντας την ετήσια ανασκόπηση, η ιστοσελίδα Τorrentfreak παρουσίασε τη λίστα με τις πιο δημοφιλείς σειρές που έσπασαν ρεκόρ downloading μέσα στη χρονιά που τελειώνει.

Πρώτο στις προτιμήσεις για δεύτερη συνεχή χρονιά ήταν το Game of Thrones μετρώντας 5.9 εκατομμύρια downloads, ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί και το Breaking Bad με τη τελευταία σεζόν του να φτάνει τα 4.2 εκατ. downloads και το Walking Dead’ με 3.6 εκατομμύρια.

mostdownloadedseries

Μάλιστα, σύμφωνα με το iefimerida.gr, από την έρευνα προκύπτει ότι περισσότερος κόσμος παρακολουθεί σειρές που κατεβάζει από το διαδίκτυο παρά στην τηλεόραση την ώρα προβολής του. Χαρακτηριστικό είναι ότι σχεδόν όλες τις σειρές εκτός από το Vikings και το Arrow, περισσότερος κόσμος τις παρακολούθησε στον υπολογιστή του παρά στην τηλεόραση.

Πηγή: onair24.gr

Tags: , , , , , ,