Με Κόλιν Φάρελ και Ρέιτσελ Βάις η νέα ταινία του Λάνθιμου: «The Lobster»

weiszΟι Κόλιν Φάρελ και Ρέιτσελ Βάις πρόκειται να αναλάβουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία «Lobster», το νέο πολυαναμενόμενο project του βραβευμένου Ελληνα σκηνοθέτη, Γιώργου Λάνθιμου.

Το νέο «διεθνές» καστ αποκάλυψε το περιοδικό Variety. Η ταινία θα ξεκινήσει γυρίσματα τον Μάρτιο. Πρόκειται για την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Λάνθιμου, ο οποίος έχει γράψει το σενάριο μαζί τον μόνιμο συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου.

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, μοναχικοί άνδρες και γυναίκες συναντιούνται σε μυστηριώδες ξενοδοχείο, όπου καλούνται να βρουν σύντροφο μέσα σε 45 ημέρες. Αυτοί που αποτυγχάνουν, μεταμορφώνονται σε ζώα και αφήνονται ελεύθεροι στο δάσος. Ένας άνδρας θα το σκάσει και θα βρει τον έρωτα, ενάντια στους κανόνες της Πόλης.

farellΣύμφωνα με τον σκηνοθέτη, πρόκειται για «μια ιστορία αγάπης, χωρίς να είναι μια συμβατική ερωτική ιστορία. Παρατηρεί τους τρόπους και τους λόγους που κάποιοι άνθρωποι έρχονται κοντά και γίνονται ζευγάρια, ενώ κάποιοι άλλοι όχι.

Είναι μια ιστορία για τα τρομακτικά αποτελέσματα της μοναξιάς, του φόβου να πεθάνεις μόνος, του φόβου ότι θα ζήσεις μόνος και πάνω απ’ όλα, του φόβου ότι θα ζήσεις με κάποιον άλλον. Το να πιέζουμε τον εαυτό μας να αγαπήσει κάποιον είναι ένα είδος βασανιστηρίου. Το να ψάχνουμε να βρούμε κάποιον να αγαπήσουμε είναι ένα διαφορετικό είδος βασανιστηρίου.

Το «The Lobster» προσπαθεί να ανακαλύψει συνώνυμα για την αγάπη σε λέξεις όπως φόβος, κανόνες, διορίες, ταίριασμα, συγχρονικότητα, αφέλεια, ευημερία, ψέματα».

Πηγή: imerisia.gr

Tags: , , , , ,