Η Apple ανακοίνωσε το iOS 8

Την νέα έκδοση αναβάθμισης του λειτουργικού της συστήματος, υπό την κωδική ονομασία Yosemite, παρουσίασε η Apple κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της στο Σαν Φρανσίσκο. Επιπλέον η εταιρεία παρουσίασε την εφαρμογή Homekit, η οποία φιλοδοξεί να συνενώσει όλες τις λειτουργίες ενός «έξυπνου σπιτιού».

ios8(1)
Το Homekit θα μπορεί να συγκεντρώνει και να ελέγχει από ένα app όλα τα συστήματα οικιακού αυτοματισμού. Έτσι, το app για το ηλεκτρονικό κλείδωμα και ξεκλείδωμα του σπιτιού, εκείνο για την ρύθμιση του φωτισμού ή κάποιο άλλο τον έλεγχο του έξυπνου ψυγείου θα συγκεντρώνουν τις λειτουργίες τους σε μια εφαρμογή. Φιλοδοξία της Apple, να αποτελέσει το Homekit το κοινό πρωτόκολλο επικοινωνίας για όλες τις εφαρμογές του «έξυπνου σπιτιού»

Παράλληλα, στις νέες λειτουργίες που φέρνει το Yosemite είναι το iCloud Drive το οποίο θυμίζει κατά πολύ το Dropbox, και επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται αρχεία μεταξύ των συσκευών τους αλλά και μέσω μιας web εφαρμογής μέσα από οποιονδήποτε browser. 

ios8
Tο Spotlight αναβαθμίζεται και αυτό και πλέον μέσα από εκεί ο χρήστης μπορεί να ψάξει τοπικά στον υπολογιστή του, αλλά και στο Διαδίκτυο.

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση που φέρνει το Yosemite είναι στην εφαρμογή περιήγησης στο Internet, στο Safari, που, πλέον έχει νέο καθαρότερο και διαφανές σχεδιασμό, ενώ με τον Javascript κώδικα που έχει ενσωματώσει θεωρείται σύμφωνα με τους σχεδιαστές κατά 6,5 φορές γρηγορότερη από κάθε άλλο browser.

Επίσης στο νέο λειτουργικό της Apple θα υπάρχει αυτόματος συγχρονισμός με το iPhone δημιουργώντας hotspot και έτσι θα μπορούν πλέον οι χρήστες να λαμβάνουν και να στέλνουν μηνύματα απευθείας από τον υπολογιστή ενώ θα μπορούν να λάβουν και να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις.

Για παράδειγμα, ο χρήστης θα μπορεί πλέον να βλέπει από το iPad ή το Mac του μία κλήση που έχει στο iPhone του και να την απαντά, η να ξεκινά την συγγραφή ενός κειμένου στον υπολογιστή και να την συνεχίζει στο τηλέφωνο!

Πηγή: tanea.gr

Tags: , , , , , ,