ICPS: Το Κολλέγιο των Ανθρωπιστικών Επιστημών

ICPS

Το Κολλέγιο των Ανθρωπιστικών Επιστημών

Το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS εδώ και 26 χρόνια εξειδικεύεται στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και ειδικότερα στην Ψυχολογία. Ιδρύθηκε το 1989 από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου και έκτοτε πρωτοπορεί στο σχεδιασμό και τη λειτουργία ποιοτικών προγραμμάτων σπουδών στον τομέα της Ψυχολογίας και των ειδικοτήτων της (συμβουλευτική, παιδοψυχολογία, ψυχολογία της υγείας, ψυχοθεραπεία κ.α.) αλλά και σε τομείς όπως το Coaching, η Επικοινωνία, η Εκπαίδευση/Μαθησιακές Δυσκολίες, η Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων, η Ηγεσία κ.α.

icps2

Συνεργάζεται με το κρατικό Βρετανικό πανεπιστήμιο ‘University of Central Lancashire’, το 5ο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στη Μεγάλη Βρετανία και “Κορυφαίο Μοντέρνο Πανεπιστήμιο στα Βορειο-Δυτικά” σύμφωνα με την αξιολόγηση του ‘TheTimes 2012 UniversityGuide’ προσφέροντας:

Bachelor στην Ψυχολογία, με δυνατότητα εγγραφής στον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων,

Master στην Παιδοψυχολογία, το οποίο αποτελεί και το μοναδικό μεταπτυχιακό παιδοψυχολογίας στην Ελλάδα και λειτουργεί για 10η συνεχή χρονιά, και

Master στην Ψυχολογία Υγείας, με δυνατότητα εγγραφής στην ειδικότητα Ψυχολόγου Υγείας του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων.

icps

Επιπλέον, συνεργάζεται με το κρατικό βρετανικό ‘University of Strathclyde’, τον πυρήνα της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας στη δυτική Ευρώπη, προσφέροντας το ισχυρότερο βιωματικό Μεταπτυχιακό στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική& Ψυχοθεραπεία στην Ανατολική Ευρώπη. Εξάλλου, το ICPS έφερε και ανέπτυξε την Προσωποκεντρική Προσέγγιση στην Ελλάδα και σχεδόν το σύνολο των επαγγελματιών του χώρου είναι απόφοιτοι του.

Παράλληλα, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του ICPS σε συνεργασία με το European Association for Psychotherapy προσφέρει το ‘European Certificate in Psychotherapy’ με δυνατότητα εγγραφής στο EuropeanAssociationforPsychotherapy και στην Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος. Συγχρόνως διοργανώνει πιστοποιημένα από διεθνείς φορείς επαγγελματικά προγράμματα σε κρίσιμους τομείς, όπως οι Μαθησιακές Δυσκολίες, οι Δεξιότητες Συμβουλευτικής, η Προσωπική Ανάπτυξη κ.α. Παράλληλα, εξασφάλισε σε αποκλειστικότητα στην Ελλάδα τα προγράμματα του Συλλόγου ‘American Management Association’, ενώ συγχρόνως μέσω της συμβουλευτικής εταιρείας ανάπτυξης και εκπαίδευσης προσωπικού ‘Potential/MDI’, προσφέρει εκπαιδευτικά σεμινάρια και coaching σε οργανισμούς και επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Η διαδρομή του ICPS είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την θέσπιση και εξέλιξη της Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής και της Ψυχοθεραπείας στον τόπο μας. Η ιδρύτρια του, Πόλλυ Ιωσηφίδη, για παράδειγμα, πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής και της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος. Μάλιστα υπήρξε και η πρώτη πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, μεταφέροντας σημαντική τεχνογνωσία από τις ΗΠΑ όπου για πολλά χρόνια εργαζόταν στους συγκεκριμένους τομείς.

Στα πλαίσια αυτά, το ICPS γίνεται συχνά διοργανωτής ημερίδων και διεθνών συνεδρίων που φιλοξενούν προσωπικότητες της Ψυχολογίας παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως το διεθνές συνέδριο του 2009 με 350 συνέδρους και 60 ομιλητές από 25 χώρες. Επιπλέον, το 2011 εξέδωσε επιστημονικό εγχειρίδιο 500 σελίδων με σύγχρονες έρευνες, θεωρίες, τάσεις και ανακαλύψεις στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία. Δεν είναι τυχαίο ότι αποδέχονται να επιβλέψουν την ποιότητα του ιδρύματος, εξωτερικοί εξεταστές που θεωρούνται ειδήμονες στα αντικείμενα εκπαίδευσης του Κολλεγίου, όπως ο πασίγνωστος ProfessorJohnMcLeod, συγγραφέας 6 βιβλίων και άνω των 100 επιστημονικών άρθρων.

To Κολλέγιο λειτουργεί με άδεια του Υπουργείου Παιδείας και τα προγράμματά του ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στην Ε.Ε.

 Η αφοσίωση του Κολλεγίου στην ψυχολογία οδήγησε στην στελέχωσή του από διακεκριμένους καθηγητές με πολυετή εκπαιδευτική αλλά και επαγγελματική πείρα, που αποτελούν τη μεγαλύτερη ίσως ομάδα εκπαιδευτών στο συγκεκριμένο αντικείμενο σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στη χώρα,καθώς και από εξειδικευμένο στην εκπαίδευση διοικητικό προσωπικό. Στόχος και προτεραιότητα όμως του ICPS, δεν είναι μόνο η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, αλλά και η συμβολή στην προσωπική ανάπτυξη των σπουδαστών του σε ένα στηρικτικό για αυτούς πλαίσιο. Στη δημιουργία αυτού του πλαισίου είναι επικεντρωμένο όλο το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του.

Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS

Φιλικών 56Α, Αγ. Αντώνιος 121 31, Περιστέρι

Αθήνα

Τηλ.: 210 6456565 Fax: 210 6454982

Email: enquiries@icps.edu.gr

Website: www.icps.edu.gr

Tags: , , , , , , , , ,