Οι Daft Punk μεγάλοι νικητές των Grammy

Τα 56α μουσικά βραβεία Γκράμι (Grammy Awards) απονεμήθηκαν στο Λος Άντζελες σε μία τελετή που διήρκεσε 3,5 ώρες και μεταδόθηκε ζωντανά από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

daftpunk

Τα βραβεία Γκράμι αποτελούν το σημαντικότερο γεγονός στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία και διαθέτουν αντίστοιχο κύρος με τα κινηματογραφικά Όσκαρ. Αφορούν, δε, 82 κατηγορίες.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν οι Daft Punk που κέρδισαν το βραβείο Grammy για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς με το άλμπουμ του Random Access Memories και έφυγαν από την τελετή με πέντε βραβεία (καλύτερου τραγουδιού για το Get Lucky, καλύτερης εμφάνισης ποπ συγκροτήματος, καλύτερου άλμπουμ dance/electronica μουσικής και καλύτερης επεξεργασίας ήχου).

Τέσσερα Grammy Awards απέσπασε το ντουέτο της ραπ Macklemore & Ryan Lewis: καλύτερου νέου καλλιτέχνη, καλύτερης ερμηνείας ραπ, καλύτερου τραγουδιού ραπ (Thrift Shop) και καλύτερου άλμπουμ ραπ (The Heist).

Kαλύτερο άλμπουμ R&B παρέλαβε η Alicia Keys για το Girl on Fire.

Το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ της κάουντρι μουσικής απονεμήθηκε στον Κέισι Μάσγκρεϊβ για το Same Trailer Different Park.

Η 17χρονη Νεοζηλανδή Λορντ βραβεύτηκε με δύο Grammy: καλύτερου ποπ τραγουδιού της χρονιάς και καλύτερης ποπ σόλο εμφάνισης για το Royals.

Πηγή: onair24.gr

Tags: , , , , , ,