Το εναρκτήριο λάκτισμα του Mundial και από την Google (video)

doodleH έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας – Mundial 2014 – δεν θα μπορούσε να λείπει από την Google έτσι στην κεντρική σελίδα της το mundial έχει την τιμητική του με το σημερινό doodle.  

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2014 διαξάγεται στη Βραζιλία, από σήμερα 12 Ιουνίου και θα τελειώσει μετά από ένα μήνα στις 13 Ιουλίου 2014,  Οι αγώνες θα παίζονται σε γήπεδα 12 πόλεων της χώρας ενώ είναι η δεύτερη φορά που η Βραζιλία φιλοξενεί  το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Η πρώτη φορά ήταν το καλοκαίρι του 1950.

Η Βραζιλία εξελέγη ως διοργανώτρια χώρα το 2007, μετά την απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, FIFA, να διεξαχθεί το τουρνουά στη Νότια Αμερική, για πρώτη φορά μετά από την ανάληψή του από την Αργεντινή το 1978.

Σύμφωνα με τον κανόνα της FIFA για τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, η διοργανώτρια χώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 έπρεπε να προέρχεται από τη Νότια Αμερική και η Βραζιλία ήταν η μοναδική που δήλωσε υποψηφιότητα.

Το 2003, όλες οι υπόλοιπες χώρες της Νότιας Αμερικής συμφώνησαν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της Βραζιλίας, με μοναδική εξαίρεση την Κολομβία. Αξίζει να σημειωθεί πως το 1986 η Κολομβία ορίστηκε διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, αλλά στο τέλος θεωρήθηκε μη επαρκής και η διοργάνωση διεξήχθη στο Μεξικό.

Μετά από αυτό η FIFA άλλαξε τον κανόνα για τη διοργανώτρια χώρα και υποψήφιες μπορούν πλέον να είναι χώρες – μέλη όλων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.

Η Βραζιλία θα γίνει η 5η χώρα που διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου για 2η φορά (μετά την Ιταλία, το Μεξικό, τη Γαλλία και τη Γερμανία).

To Mundial 2014 θα είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία γραμμής τέρματος μετά την επιτυχή εφαρμογή του στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών  στην Ιαπωνία. Ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί η GLT (Goal Line Technology) για να βοηθήσει τους διαιτητές των αγώνων να παίρνουν σωστές αποφάσεις για το αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή τέρματος ή όχι και αυτό το σύστημα θα εγκατασταθεί σε όλα τα στάδια και θα δοκιμάζεται από τους διαιτητές πριν την έναρξη του κάθε αγώνα. Στις 10 Οκτωβρίου 2013, η FIFA επιβεβαίωσε ότι η GoalControl GmbH θα είναι ο επίσημος χορηγός της τεχνολογίας γραμμής τέρματος για το 2014 FIFA World Cup, μετά την επιτυχή δοκιμή και στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών FIFA 2013.

Πηγή: onair24.gr

Tags: , , , ,