Νέες κονσόλες και νέα παιχνίδια προ των πυλών!

Επιβάλλονται οι οικονομίες αυτό το καλοκαίρι!

Αρχικά να ευχηθούμε πρώτον καλά αποτελέσματα σε όλους που πάλεψαν –και όσους παλεύουν ακόμα- σώμα με σώμα με την εξεταστική και δεύτερον καλό λιώσιμο στις παραλίες. Ο Ιούνιος εκτός από κλιματολογικά είναι καυτός μήνας και όσον αφορά στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Μέσα στο δεύτερο δεκαήμερό του έλαβε χώρα στο Los Angeles η ετήσια έκθεση Ε3, η μεγαλύτερη στον κόσμο του gaming, όπου έγιναν αμέτρητες αποκαλύψεις για επερχόμενους τίτλους αλλά και για τους δύο πολυαναμενόμενους αντιπάλους, τα Playstation 4 και Xbox One.

xboxoneΤο Xbox One θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τους πρώτους μήνες του 2014 και θα πωλείται στην τιμή των 499€ ενώ σε κάθε σύστημα Xbox One που θα πωλείται, θα περιλαμβάνεται η νέα κονσόλα -με σκληρό δίσκο 500 GB, 1 Blu-ray drive, ενσωματωμένο Wi-Fi και πολλές άλλες καινοτομίες- το νέο Kinect, το ασύρματο χειριστήριο Xbox One Wireless Controller, και μια συνδρομή με δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών Xbox Live Gold για τα νέα μέλη. Αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοχοι Xbox One θα πρέπει να συνδέονται με τους servers της Microsoft τουλάχιστον μια φορά ανά 24 ώρες ώστε να μπορούν να παίζουν παιχνίδια –ακόμα και single player. Δυστυχώς δεν θα υποστηρίζονται παιχνίδια προηγούμενης γενιάς και όσα θα αγοραστούν για το One, δε θα γίνται να αλλάξουν χέρια, κάθε παιχνίδι θα αντιστοιχεί σε έναν λογαριασμό και θα «κλειδώνεται» σ΄ αυτόν.

ps4Το Playstation 4 απ’ την άλλη θα κυκλοφορήσει στον ελληνικό χώρο μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβρη στην τιμή των 399€, και μέσα στη συσκευασία θα περιλαμβάνεται η εν λόγω κονσόλα με σκληρό δίσκo χωρητικότητας 500GB, ένα ασύρματο χειριστήριο DualShock 4, ένα USB καλώδιο για να συνδέουμε το DualShock 4 στο PlayStation 4, ένα HDMI καλώδιο και ένα headset. Το νέο Playstation Eye –αντίστοιχο του Kinect- θα πωλείται ξεχωριστά έναντι 50€ περίπου. Οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια προηγούμενων μοντέλων με ένα online σύστημα και τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν θα μπορούν να ανταλλάσσονται χέρι με χέρι, αντίθετα με ότι θα συμβαίνει στο Xbox One.

Η αγαπημένη σε όλους Nintendo δεν παρουσίασε κάποια καινούρια κονσόλα φέτος αλλά ανακοίνωσε πολλά νέα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν στο άμεσο μέλλον όπως Bayonetta 2, Donkey Kong Country: Tropical Freeze, Super Smash Bros., Mario Kart 8, Super Mario 3D World και Sonic Lost World.

games_juneissue2Tέλος, αρκετοί από τους τίτλους που ανακοινώθηκαν και παρουσιάστηκαν στην Ε3, άλλοι αποκλειστικά για Xbox/Playstation άλλοι για όλες τις πλατφόρμες, είναι οι: Watch Dogs, Ryse: Son of Rome, Star Wars: Battlefront, Dragon Age III: Inquisition, Call of Duty: Ghosts, Mirror’s Edge 2, Dark Souls II, Destiny, The Order: 1886, The Division, Asssassin’s Creed: Black Flag, Gran Turismo 6, Beyond: Two Souls, Quantum Brake, The Witcher 3: Wild Hunt, Killer Instict, Sunset Overdrive, Project Spark, Below, Forza Motorsport 5, Halo 5, Prey 2 και Battlefield 4. Είναι πολλά τα παιχνίδια κι άλλα τόσα τα λεφτά!

Καλό καλοκαίρι και καλό gaming!

Δημήτρης Αθανασόπουλος

Tags: , , , , ,