Η ηρεμία πριν την καταιγίδα

Μικρές αποκαλύψεις με τα μάτια στις νέες κονσόλες

Η χρονική περίοδος που διανύουμε θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί σαν την αντίστοιχη –όπως λέει κι ο τίτλος- της περίεργης ηρεμίας που επικρατεί πριν ξεσπάσει κάποια δυνατή καταιγίδα, σε κάπως μεγαλύτερη κλίμακα. Η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών έχει ελαττώσει τις ανακοινώσεις για νέους τίτλους καθώς όλοι στρέφουν το βλέμμα τους στις κονσόλες νέας γενιάς που είναι σε απόσταση αναπνοής, και η ένταση της σιωπηλής προσμονής ολοένα κι αυξάνεται!

games2Ξεκινώντας με το σημαντικότερο, σε δελτίο τύπου της η Sony είπε: «Η Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το σύστημα ψυχαγωγίας PlayStation®4 (PS4™) (σειρά CUH-1000A) θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 13 Δεκεμβρίου 2013. Το PlayStation 4 θα διατεθεί στην ελληνική αγορά πριν την εορταστική περίοδο προσφέροντας πρωτοφανείς και έντονες εμπειρίες στους Έλληνες gamers. Αναμένεται να ξεπεράσει οποιαδήποτε αντίστοιχη εμπειρία ψυχαγωγίας ή οτιδήποτε είχαν έως τώρα φανταστεί οι χρήστες».

Επιπλέον, το αφεντικό της Sony Worldwide Studios επιβεβαίωσε ότι το νέο χειριστήριο για το PS4 θα δουλεύει ήδη από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας στα Windows. Συγκεκριμένα, είπε ότι θα δουλεύουν οι βασικές λειτουργίες όπως τα κουμπιά και οι αναλογικοί μοχλοί, αλλά δεν μίλησε για το αν θα βγουν drivers στο μέλλον για να υποστηρίξουν τις επιπλέον λειτουργίες, όπως τους αισθητήρες κίνησης ή το touchpad. Από την άλλη μεριά η Microsoft ανακοίνωσε ότι το χειριστήριο του Xbox One θα υποστηρίζεται από τα Windows κάπου μέσα στο 2014. Το αν θα μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε το ίδιο χειριστήριο ή θα πρέπει να αγοράσετε άλλο, όπως έγινε με το Xbox 360, παραμένει ακόμα άγνωστο.

Η άλλη εταιρεία-κολοσσός, Nintendo, δε συμμετέχει στο χορό της καινούριας κονσόλας, αλλά ανακοινώνει ότι λίγο πριν από τα Χριστουγέννα θα κυκλοφορήσουν τρία νέα bundles για το Wii U. Το πρώτο θα κυκλοφορήσει στις 8 Νοεμβρίου και θα περιέχει μια μαύρη κονσόλα Wii U με σκληρό 32 GB, ένα μαύρο GamePad και τα New Super Mario Bros. U και New Super Luigi U.

games1Το δεύτερό πακέτο θα κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει μια λευκή Wii U κονσόλα με σκληρό 8GB, ένα λευκό Wii U GamePad και το Wii Remote Plus, τον Sensor Bar, το Wii Party U και το Nintendo Land.

Τέλος, το τρίτο και τελευταίο bundle θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου και θα περιέχει ότι και το δεύτερο πακέτο με μοναδική διαφορά πως αντί του Wii Party U θα υπάρχει το Just Dance 2014.

Η Blizzard απ’ την άλλη, ανακοίνωσε πως θα αφαιρέσει παντελώς τα Auction Houses από το Diablo 3. Αυτό γιατί, σύμφωνα με την εταιρία, έχει χαθεί πλέον το νόημα του παιχνιδιού. Έτσι λοιπόν από τις 18 Μαρτίου 2014 τα Auction Houses και Real Money Auction Houses θα αποτελούν παρελθόν από τον δημοφιλή τίτλο.

games3Στην New York Comic Con ανακοινώθηκε από τις Activision και Marvel ο επόμενος τίτλος τους: τo The Amazing Spider-Man 2 πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2014 για τα Xbox 360, PS3, Wii U, 3DS, PC, Xbox One και PS4, παράλληλα με την κυκλοφορία της ομώνυμης ταινίας στο σινεμά.

Game on!

 

 

Tags: , , , , ,