16 δισ. δολάρια από το Facebook για την εξαγορά του WhatsApp

Η εξαγορά της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp από το Facebook μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη για τους ειδικούς της αγοράς, οι οποίοι παραδέχονται όμως ότι έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν ανακοινώθηκε το αντίτιμο, που αγγίζει τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

whatsapp_facebook

Γιατί είναι το πλέον υψηλό κόστος εξαγοράς στην ιστορία του FB, του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο, το οποίο μόλις γιόρτασε την 10η επέτειο από την ίδρυσή του. Πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η κίνηση ενισχύει την ήδη υπερτιμημένη αγορά των εφαρμογών και των κοινωνικών δικτύων, που ενδέχεται να αποδειχθεί μία ακόμη μεγάλη φούσκα όπως αυτή των dot.com.

«Το WhatsApp πρόκειται να συνδέσει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Υπηρεσίες που φθάνουν σε αυτό το επίπεδο έχουν μια απίστευτη τιμή» δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του FB, Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Το WhatsApp, με περισσότερους από 450 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, εκ των οποίων το 70% είναι καθημερινά ενεργοί, έχει ηγετική θέση, η οποία ενισχύεται σταθερά (προς το παρόν) καθώς χιλιάδες άνθρωποι ανοίγουν νέους λογαριασμούς σε καθημερινή βάση.

Ο Ζάκερμπεργκ και οι σύμβουλοί του ελπίζουν ότι η εξαγορά τους ανοίγει το δρόμο για πρόσβαση σε κοινό με ακόμη μικρότερη ηλικία σε σχέση με τους χρήστες του Facebook. Οι επενδυτές πάντως δεν ενθουσιάστηκαν από την ανακοίνωση της εξαγοράς και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η μετοχή του Facebook υποχώρησε χθες κατά 4,50%, στα 65 δολάρια, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της επίσημης συνεδρίασης.

Πηγή: enet.gr

Tags: , , , , , ,