Ejekt Festival 2014: An amazing night!

welcome

Ακόμα και μέρες μετά από την εκπληκτική εκείνη βραδιά, ακούς, διαβάζεις συζητάς για αυτό. Το EjektFestival, 10 yearsAnniversary, γέμισε την πλατεία Νερού στο Φάληρο για μια ακόμα φορά. Εκπληκτικοί καλλιτέχνες και πάρα πολύς κόσμος. Διάθεση ανεβασμένη όπως πάντα. Και πολύ πολύ μουσική.

Το πρόγραμμα άνοιξαν στο RedStage του Ejekt οι Brightside. Λίγο αργότερα, είχαμε τους WhiteLies, που αν και δεν τους είδα, άκουσα τις κακές γλώσσες να λένε πως δεν ικανοποίησαν στο έπακρον το κοινό (τους).

Σιγά σιγά, ο χώρος γέμιζε ολοένα και περισσότερο.. μιας και πολλοί από εμάς επισκεφτήκαμε το μέρος είτε για τους Editors, είτε για τους αγαπημένους (μου) Kasabian.

Στη σκηνή του φετινού EjektFestival (γύρω στις 19:15) και σαν οι νικητές του RedBullBedroomJam (μαζί με τους Brightside και RevengeOfTheGiantFace) το προσωπικό project του Ηλία Μπογδάνου (γνωστός και μέσα από τους FallOfMan), εμφανίστηκαν οι πολλά υποσχόμενοι Inconsistencies.

ινκο

Η εμφάνιση των Editors στην σκηνή, άκρως εντυπωσιακή παρά τα μικροπροβλήματα της έναρξης. Λέγοντας παλιά αλλά και νεώτερα τραγούδια τους, όπως τα «RacingRats», «Munich», «AnEndHasaStart», «AllSparks», «AnEndHasaStart», «Bones», «ζέσταναν» ακόμα περισσότερο το ήδη «ζεσταμένο από την υψηλή θερμοκρασία» κοινό. Ο κόσμος τραγουδούσε με τεράστια ευκολία ακόμα και τα πιο πρόσφατα κομμάτια τους, και προσπαθούσε να είναι εκδηλωτικός με κάθε τρόπο. Ο frontman του συγκροτήματος, TomSmith, μας χάρισε μια «επιληπτική» θα λέγαμε εμφάνιση, η οποία ξεσήκωσε ακόμα περισσότερο το κοινό και έκανε πολλά κοριτσάκια να τον ερωτευτούν ακόμα περισσότερο. Με ένα «Ευχαριστώ» στο τέλος σχεδόν κάθε τραγουδιού, αλλά και με τον «κυματισμό» μιας ελληνικής σημαίας στον κλείσιμο, έκαναν τον κόσμο να παραληρεί (Και όχι άδικα φυσικά!).

eject1

ηη

Συνέχεια είχαν οι (άγνωστοι σε μένα) Nicolas Jaa και Dave Harrington με το projectDarkside. Οι Darkside, στην αρχή δεν ενθουσίασαν και για αυτό ο χώρος μπροστά από την «RedStage» άργησε να γεμίσει. Ο NicolasJaa ξεκίνησε να ξετυλίγει τη μουσική του με την ασφάλεια του αταίριαστου. Σιγά σιγά όμως, λίγο με τη μουσική τους, η οποία άρεσε, αλλά και με την «incognito» παρουσία τους τράβηξαν αρκετά μάτια πάνω τους. Ο ήχος τους αρκετά ήρεμος, αλλά συνάμα και οικείος, και η «απλή, λιτή και απέρριτη» onstage – εμφάνιση τους, με τους καπνούς και με τα φώτα, τελικά άρεσε. Επίσης, μέρες μετά το festival, δεν υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από την δική τους εμφάνιση (ή έστω εγώ δεν έχω βρει και πολλά). 

eject56

Το κορυφαίο όμως της βραδιάς, αυτό που όλοι μας περιμέναμε ήταν οι Kasabian. Όποιος από τον κόσμο, στις προηγούμενες εμφανίσεις, δεν είχε «μπλεχτεί» μέσα στον κόσμο, μετά το τέλος των Editors, ξαφνικά «χώθηκε» ώστε να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στη σκηνή. Η αναμονή έμοιαζε ατελείωτη. Το συγκρότημα βγήκε γύρω στις 22:30 και έκανε αυτό που όλοι μας περιμέναμε, μας ξεσήκωσε. Τα τραγούδια γνωστά και χιλιοακουσμένα. Το κέφι δεν χάθηκε στιγμή, ο χορός ασταμάτητος, τα χέρια μονίμως σηκωμένα, και η φωνή όσο πιο «ψηλά» γινόταν. Το συγκρότημα είπε πολυαγαπημένα τραγούδια όπως το «Fire», το «DaysareForgotten», το «Wheredidallthelovegone», το καινούργιο τους «Stevie» και άλλα πολλά. Η μοναδική εμφάνιση του κιθαρίστα SergioPizzorno, ο οποίος δεν «εγκατέλειψε» στιγμή την σκηνή, μας σκλάβωσε. Το επαναλαμβανόμενο «Athens, Greece» του Tom Meighan, μετά από κάθε τραγούδι. Η ένταση και η ενέργεια τους μοναδική. Ήθελες, δεν ήθελες, θα χόρευες, τα πόδια σου, σε πήγαιναν μόνα τους.

ejekt2

sergio

Μετά από τη εξαιρετική εμφάνιση των Kasabian, σειρά είχε ο Γερμανός Paul Kalkbrenner. Παρά το γεγονός, ότι πολλοί από εμάς «εγκαταλείψαμε» το χώρο, πληροφορηθήκαμε πως ο Paul, αρχικά είχε ορισμένα – αισθητά – προβλήματα στον ήχο, τα οποία όμως δεν τον πτόησαν, μιας και έκανε ότι μπορούσε για να «αποζημιώσει» το κοινό που παρέμενε στην Πλατεία Νερού. Η αλήθεια είναι πως για 60 περίπου λεπτά ο Paul κατάφερε να ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους.

πολ

Τα «γενέθλια» του Festival, μας ευχαρίστησαν και με το παραπάνω. Η μέρα ήταν εξολοκλήρου αφιερωμένη στη μουσική. Έτσι, λίγες μέρες μετά από εκείνη την πανέμορφη μουσική βραδιά, αδημονούμε και για το 11ο EjektFestival. Δεν θα αργήσει!Σωστά;;

Φωτεινή Ανδριάνα Σταμογιώργου

 

 

Tags: , , , , , ,