DRACULA M.G.D (My Greek Drama)

comic3DRACULA M.G.D (My Greek Drama)

Των Αλέξια Οθωναίου και Δήμητρα Αδαμοπούλου, εκδόσεις Jemma Press

Τρανσυλβανία, 2013. Με 800 χρόνια να βαραίνουν την πλάτη του και την πραγματικότητα να τον έχει ξεπεράσει, ο άλλοτε φοβερός και τρομερός Βλαντ Τάπες (ευρέως γνωστός ως κόμης Δράκουλας), πνίγει την ανία του στο ποτό και τη γκρίνια. Κι όπως γίνεται συνήθως (σύμφωνα με το γνωστό, χολυγουντιανό κανόνα), αν κλαις τη μοίρα σου πίνοντας σ’ ένα καταγώγιο, η λύση του προβλήματος εμφανίζεται μπροστά σου ως δια μαγείας, μέσα σε στολή «ρεμάλι με φαεινές ιδέες». Ένα τέτοιο ρεμάλι, (κρυφ)ακούγοντας το δράμα του Άρχοντα των βρικολάκων, του προτείνει τη μετανάστευση σε μια χώρα που: «κυβερνούν οι αριστοκράτες, η δικαιοσύνη είναι ο λακές τους, οι δημοσιογράφοι ξέρουν να κάνουν γαργάρα, ενώ υπάρχουν αρκετοί μετανάστες και άστεγοι προς βρώσιν, που δεν θα λείψουν σε κανένα». Είναι ένας σύγχρονος μεσαιωνικός παράδεισος. Είναι η Ελλάδα!

Ο κόμης πείθεται. Μπαίνει στο φέρετρό του, φορτώνεται στο τραίνο με τη βοήθεια του πιστού του Ρένφιλντ και ξεκινάει το ταξίδι προς το μεσαιωνικό του όνειρο. Όμως η Ελλάδα στις μέρες μας, δεν μπορεί να είναι όνειρο για κανέναν. Ούτε καν για τον αιμοδιψή πρίγκιπα των απέθαντων. Βλέπετε, ο Βλαντ, με τον τίτλο του, τους τρόπους του και την επίσημη μπέρτα του, είναι πολύ… αριστοκρατικός για τον τόπο του «ψωμί, μπριζόλα, κόκα-κόλα», πολύ ιπποτικός για τη γη των αναίσθητων, κάμποσο λογικός στο χωρο-θέατρο του παραλόγου, και επιπλέον… παράνομος μετανάστης στη μόδα της Χρυσής Αυγής! Ο εποικισμός του στα μέρη μας, αποδεικνύεται τελικά μια σκέτη τραγωδία…

…Μα και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Δήμητρα Αδαμοπούλου και την Αλέξια Οθωναίου, να μας πετάξουν στη μούρη με στυλ και χιούμορ, κάμποσους λόγους για τους οποίους η «μήτρα της δημοκρατίας» έχει καταντήσει πια ένα ανυπόφορο τραινάκι του τρόμου. Μέσα από στριπάκια που φτιάχτηκαν για πλάκα, οι δυο τους αναλαμβάνουν με εθνική υπερηφάνεια και αίσθημα ευθύνης, να μεταφέρουν σε κάθε αθάνατο πλάσμα του κάτω κόσμου, το νεοελληνικό απειλητικό τσιτάτο. Το δικό μας, «liberte, egalite, fraternite». Όπερ μεθερμηνευόμενον: «Χαζοί, Ναζί, αεροψεκασμοί»!

Αν νομίζετε πως, στην κατηγορία «horror» τα έχετε δει όλα, ξανασκεφτείτε το. Οι σκοτεινές επαύλεις, οι νυχτερίδες και οι μακρόστενοι κυνόδοντες ανήκουν πια στο μουσείο. Εδώ είναι το μέλλον. Ο Χίτσκοκ, ο Χάνιμπαλ, ο Κρίστοφερ Λι κι ο Νίκολσον, προσκυνούν και παραδέχονται τα υλικά του σύγχρονου τρόμου. Ψεκασμένοι περιπτεράδες, δημόσιες υπηρεσίες, νέες γυναίκες μόνες ψάχνουν, άντρες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, ταξιτζήδες, εφοριακοί, παρουσιάστριες, οικολόγοι, ρατσιστές, δημόσια νοσοκομεία, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι… Είναι ένα θρίλερ ικανό να τρομάξει τον ίδιο το Δράκουλα! Είναι το M.G.D. (και δε συστήνεται σε δικηγόρους, δημοσιογράφους και λοιπά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας).

Tags: , , , , ,