9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation

athensanimfestΤο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (Athens ANIMFEST) πραγματοποιείται και φέτος στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από 13 έως 19 Μαρτίου 2014, προσφέροντας στους λάτρεις της τέχνης του animation, ένα πανόραμα ταινιών από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Για μια ακόμη χρονιά, προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στο μεγάλο ενδιαφέρον των δημιουργών να διαγωνιστούν ή να προβάλουν τις ταινίες τους στο φεστιβάλ μας, αλλά και να καλύψουμε τις ανάγκες των θεατών, που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον χώρο του animation.

Για πρώτη φορά φέτος, προχωρήσαμε στον ελληνικό υποτιτλισμό των ταινιών εκείνων που κρίθηκε απαραίτητο, ότι θα διευκολυνθεί η πρόσληψή τους από τους θεατές.

Επιγραμματικά στη φετινή διοργάνωση περιλαμβάνονται:

Διαγωνιστικό μέρος

Θα διαγωνιστούν 96 μικρού μήκους ταινίες animation, 96 σπουδαστικές, 14 Ελληνικές και 4 Εκπαιδευτικές.

Χώρες που δήλωσαν συμμετοχή:

Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ιράν, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καμερούν, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Κορέα, Κροατία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Μολδαβία, Μογγολία, Νορβηγία, Νιγηρία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σουδάν, Σουηδία, Ταϊβάν, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία, Χιλή και Ελλάδα.

OSCAR 2014

Η προσφάτως βραβευμένη με OSCAR ταινία animation μικρού μήκους

Mr HUBLOT, των Laurent Witz και Alexandre Espigares, από το Λουξεμβούργο, διαγωνίζεται και στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας.

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Προβολών

18:00-20:00 Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Τμήμα

20:00-22:00 Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα

22:00-24:00 Αφιερώματα

Τιμή Εισόδου

– 4 ευρώ ανά προβολή

– 10 ευρώ κάρτα διαρκείας (21 προβολές) για φοιτητές και άνεργους

– 20 ευρώ κάρτα διαρκείας (21 προβολές)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://athensanimfest.eu/gr

Tags: , , , , , , ,