Εφαρμογές του Παγκόσμιου Ιστού για τη Θεσσαλονίκη: Ο διαγωνισμός Apps4thessaloniki

appthessalonikiΗ Μονάδα Σημασιολογικού Ιστού του ΑΠΘ σας καλεί στην εκδήλωση με θέμα με θέμα «Εφαρμογές του Παγκόσμιου Ιστού για τη Θεσσαλονίκη: Ο διαγωνισμός Apps4thessaloniki», τη Δευτέρα 27/1/2014, ώρα 14:00-16:00, στην αίθουσα του ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ Ι του Συνεδριακού Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων.

Ο διαγωνισμός «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη Apps4thessaloniki» συνδιοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Ερευνητική Μονάδα URENIO του Α.Π.Θ. και το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας (Open Knowledge Foundation Greece, OKF Greece), με την συνεργασία της Μονάδος Σημασιολογικού Ιστού του Α.Π.Θ και του δημιουργικού γραφείου madfordesign.

Ο διαγωνισμός στοχεύει στην ενεργοποίηση του δυναμικού της πόλης για τη δημιουργία εφαρμογών web και κινητών τηλεφώνων, οι οποίες θα βελτιώσουν τη λειτουργία της πόλης, παρέχοντας στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις νέες, καινοτόμες υπηρεσίες, με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Απώτερος σκοπός των συνδιοργανωτών μέσω του διαγωνισμού είναι η δημιουργία μιας κοινότητας με τη συμμετοχή οργανισμών, φορέων, εταιρειών και πολιτών, η οποία θα βρίσκει νέες λύσεις σε υπάρχοντα προβλήματα αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και ιδιαίτερα της ανοικτής γνώσης. Οι λύσεις αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες πόλεις, κάτι που θα ενισχύσει την δυναμική της Θεσσαλονίκης και θα προσφέρει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες σε εκείνους που θα διακριθούν στο διαγωνισμό.

Η εκδήλωση εντάσσεται στην πολιτική του ΑΠΘ για εξωστρέφεια και σύνδεση με την πόλη.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο διαγωνισμός Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη και ο ρόλος του ΑΠΘ στην κοινωνία της γνώσης.

Tags: , , , , , ,