Aegean Regional Meeting Naxos

Μεταξύ 2-6 Απριλίου, η τοπική ομάδα BEST Athens θα διοργανώσει για πρώτη φορά στα χρονικά της το φετινό Aegean Regional Meeting 2015, όπου 90 φοιτητές μηχανικοί των Βαλκανίων και της Τουρκίας θα δώσουν το παρόν και θα συμμετέχουν σε συζητήσεις και training sessions για την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Το φετινό Regional Meeting της Αθήνας έχει μια ιδιομορφία. Αφ’ενός, η βάση του μεταφέρεται από την Αθήνα στη Νάξο ώστε οι ξένοι φοιτητές να πάρουν μία πρώτη γεύση από τις Κυκλάδες. Αφ’ ετέρου, οι μέρες παραμονής των 90 φοιτητών στο νησί δε θα είναι όλες αφιερωμένες στην εσωτερική ανάπτυξη του οργανισμού. Παράλληλα με τα trainings sessions , οι φοιτητές θα επεξεργάζονται θέματα (Case Studies), τα οποία θα είναι σχετικά με την κοινότητα της Νάξου και τη βελτίωσή της.

bestttttttttttttttt

Στο Aegean Regional Meeting Naxos, θα παρεβρεθούν φοιτητές μηχανικοί από τις εξής πόλεις (χώρες)

  • Αθήνα, Πάτρα, Χανιά (Ελλάδα)

  • Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα (Τουρκία)

  • Σκόπια (Π.Γ.Δ.Μ.)

  • Nis (Σερβία)

  • Podgorica ( Μαυροβούνιο)

  • Αμβούργο (Γερμανία)

  • Grenoble (Γαλλία)

  • Gdansk (Πολωνία)

  • Trondheim (Νορβηγία)

Συνεργάτες της διοργανωτικής ομάδας BESTAthens για τη διεξαγωγή του AegeanRegionalMeetingNaxos είναι ο ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. του Δήμου Νάξου, η BlueStarFerries και η Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας.

Εκτός αυτών, ανεκτίμητη είναι και η συμβολή των τοπικών επιχειρήσεων της Νάξου: Τεχνοργάνωση, Braziliana, ΑΚΤΑΙΟΝ, Korres, MojoOceanBar, Lovendare, ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ, Τυπογραφείο Παπανικολάου, AlibertisProjects, κάβα Πιτταράς, Μελίμηλον, τυροκομικά Κουφόπουλος, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, TsakBam, Φρούτα Μαργαρίτης, supermarket Κουτελιέρης, CoffeeIsland, φούρνος Πολυκράτης, Ναξία, – και τις αθηναϊκές: MornosSA., BIC, CocaCola Τρία Έψιλον, 3alfa

Case Studies

Η τοπική ομάδα BESTAthens σε συνεργασία με το ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. του Δήμου Νάξου, ήρθαν σε επικοινωνία και ανέλυσαν τις λειτουργικές δυσκολίες καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού. Έτσι κατέληξαν σε 2 θεματικές κατηγορίες , με τις οποίες θα ασχοληθούν οι εθελοντές φοιτητές.

Η πρώτη αφορά τις προοπτικές προώθησης της Νάξου, με βάση την πολιτισμική της κληρονομιά. Έτσι οι φοιτητές θα κληθούν να σχεδιάσουν το πλάνο της καμπάνιας στην οποία θα στηριχτούν τόσο η οργάνωση μεγάλων πολιτισμικών δρώμενων όσο και η αναβίωση παλαιών πολιτισμικών εθίμων της Νάξου.

Η δεύτερη είναι τεχνικής φύσης και εστιάζει στις ανάγκες ύπαρξης σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Α., για την αυτοματοποίηση της μηχανογράφησης των περιουσιακών του στοιχείων. Έτσι, θα αποφευχθεί η κατασπατάληση πόρων και χρόνου και οι διαδικασίες ρουτίνας δε θα κωλύονται πλέον από απαρχαιωμένες μεθόδους μηχανογράφησης.

Διαγωνισμός Μηχανικής

Στις 2 Απριλίου, την ημέρα έναρξης του AegeanRegionalMeetingNaxos, τα μέλη του BESTAthens θα διοργανώσουν ένα μαθητικό Διαγωνισμό Μηχανικής, για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα θέματα θα αποτελούν πρωτότυπες ιδέες απλών κατασκευαστικών μακετών, ώστε οι μαθητές να συνδυάσουν τις τεχνικές τους γνώσεις με την ομαδική εργασία, για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Στο τέλος του Διαγωνισμού Μηχανικής, μετά την παρουσίαση τω κατασκευών και την ανακήρυξη των νικητριών ομάδων, τα μέλη του BESTAthens θα κάνουν μία παρουσίαση των τμημάτων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και θα απαντήσουν σε απορές των μαθητών σχετικά με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Οργανισμός BEST

Το BEST(Board of European Students of Technology) είναι ένας φοιτητικός, μη κερδοσκοπικός και μη πολιτικός οργανισμός ο οποίος έχει ως σκοπό να προωθήσει την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ φοιτητών, πανεπιστημίων και εταιρειών στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1989 και πλέον δραστηριοποιείται σε 95 κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, σε 33 ευρωπαϊκές χώρες, μετρώντας πάνω από 3500 ενεργά μέλη και περίπου 1 εκατομμύριο που έχουν συμμετάσχει στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του. Το BEST έχει ως όραμα το «Empowered Diversity» και βοηθάει τους Ευρωπαίους φοιτητές από τεχνολογικές σχολές να αναπτύξουν μία διεθνή νοοτροπία, να κατανοήσουν καλύτερα τις Ευρωπαϊκές κουλτούρες και να αναπτύξουν την ικανότητα να εργάζονται σε διεθνές επίπεδο. Οι φοιτητές μηχανικοί, μέσα από τη συμμετοχή στα ακαδημαϊκά σεμινάρια (BEST Courses) και τους διαγωνισμούς μηχανικής (BEST Engineering Competitions), τα ακαδημαϊκά συμπόσια (Events on Education) και τις πολιτιστικές ανταλλαγές (Cultural Exchanges) που διοργανώνονται από το BEST καθώς επίσης και μέσα από τη συμμετοχή στη διοργάνωση αυτών των events, έχουν την δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω σε διάφορους τεχνολογικούς τομείς, να αποκτήσουν εμπειρία και οργανωτικές δεξιότητες και να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες. Επιπλέον, το BEST προσπαθεί να διευρύνει τους εργασιακούς ορίζοντες των φοιτητών μηχανικών, διοργανώνοντας σχετικές δράσεις (JobFairs, Workshops, Company Visits) και εγκαθιδρύοντας εν τέλει, ένα διεθνές δίκτυο καριέρας.

Η τοπική ομάδα BEST Athens

Το BEST Athens ιδρύθηκε το 1997 και από το 1998 ορίστηκε τακτικό μέλος του οργανισμού BEST. Τα μέλη του είναι φοιτητές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, και μέσα από τις δράσεις του αποσκοπεί να φέρει σε επαφή τους φοιτητές μηχανικούς του ΕΜΠ με ομολόγους τους σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα το ανθρώπινο δυναμικό του BEST Athens μετράει 30 ενεργά μέλη που συνεχίζουν τη διοργάνωση δράσεων, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, μένοντας πιστά στο όραμα και τις αξίες του οργανισμού. Απόδειξη του έργου του BEST Athens και της ιστορίας του, είναι τα 107 παλιά μέλη του (alumni) και 64 events, τω συνόλω (21 σε τοπικό επίπεδο, 23 σε ευρωπαϊκό και 20 για την ανάπτυξη και την εσωτερική λειτουργία του οργανισμού).

Το δυναμικό των ελληνικών τοπικών ομάδων BEST συμπληρώνουν το BESTThessaloniki, BESTPatras και BESTChania των πολυτεχνικών σχολών των αντίστοιχων πόλεων.

Email επικοινωνίας: athens@best.eu.org

Site BEST Athens: www.BEST.ntua.gr

Facebook BEST Athens: www.facebook.com/BEST.Athens

Tags: , , , , , , , , ,