(5) Αμερικάνικες Σειρές

Supernatural  (Φαντασία, Μυστήριο)

supernatural

Η ιδανική σειρά για τους λάτρεις των σειρών φαντασίας με έντονο (πιο έντονο δεν γίνεται) το υπερφυσικό στοιχείο. Η σειρά διαθέτει ταλαντούχους και πολύ ευπαρουσίαστους πρωταγωνιστές (JaredPadalecki & JensenAckles), ευρηματικό σενάριο, δράση και μυστήριο. Το Supernatural «εξερευνά» την ζωή των αδερφών Winchester. Τα 2 αδέρφια κυνηγούν φαντάσματα, δαίμονες, μεταμορφωτικούς και κάθε πλάσμα που ξεπερνά την φαντασία του κοινού και συμβατικού νου. Ωστόσο τα πράγματα περιπλέκονται ολοένα και περισσότερο, καθώς στη συνέχεια έχουμε επικές μάχες ανάμεσα σε Παράδεισο και Κόλαση, μάχες ανάμεσα στα δύο αδέρφια, θανάτους, επιστροφές, καλά κρυμμένα μυστικά, κόντρες, ανακαλύψεις αλλά και πολύ κυνήγι. Η σειρά πρωτοπροβλήθηκε το 2005 και αγαπήθηκε αμέσως και μάλιστα δικαιολογημένα. Από τις πιο καλογυρισμένες σειρές φαντασίας, όσον αφορά και τα εφέ αλλά και σε σχέση με την ακρίβεια των γεγονότων (Αναφέρομαι στους μύθους και στις ιστορίες που προβάλλονται στους πρώτους κυρίως κύκλους, τα οποία είναι «ψαγμένα» και κατά βάση ακριβή ή έστω εναρμονίζονται με την επικρατέστερη άποψη επί του θέματος). Οι σειρά αποτελείται μέχρι ώρας από 9 κύκλους και συνεχίζει ακάθεκτη. Δείτε το και δεν θα χάσετε!!

Bing BangTheory (Κωμωδία)

bbt

Το cast και μόνο τα λέει όλα, 4 επιστήμονες και μια «χαζή ξανθιά». Το BingBangTheory προσφέρει πολύ γέλιο και αφοπλιστικές ατάκες. Η υπόθεση έχει ως εξής, oLeonard και oSheldon είναι 2 φυσικοί και συγκάτοικοι. Απέναντι τους μένει η Penny η οποία είναι ένας κοινωνικός άνθρωπος με φοβερή αίσθηση του χιούμορ. Επίσης, το cast συμπληρώνουν ο Howard και ο Raj, ένας μηχανολόγος μηχανικός και ένας αστροφυσικός αντίστοιχα. Η ζωή αυτών ανατρέπεται όταν γνωρίζονται, καθώς έρχονται τα πάνω κάτω. Αγαπημένος χαρακτήρας δικός μου αλλά και των περισσότερων ίσως, ο Sheldon, ο οποίος παρά τις ιδιοτροπίες του αγαπήθηκε και σε συνδυασμό με τις ατάκες του, που αν και προκαλούν «BrainFreeze», δεν χορταίνουμε να τις ακούμε. Μην σχολιάσω βέβαια και το αστείρευτο ταλέντο του ίδιου του ηθοποιού, JimParsons. Επίσης, οι σχέσεις όλων αυτών μεταξύ τους, οι συζητήσεις των επιστημόνων, η αλληλεπίδραση αυτών με την Penny, τα ταίρια τους, προκαλούν ξεκάθαρα πάρα πολύ γέλιο. Έχετε σκεφτεί εξάλλου το πώς οι ιδιοφυίες «επιβιώνουν» μέσα σε αυτόν τον τρελό κόσμο; Η σειρά αποτελείται από 7 κύκλους και αναμένεται και η 8η. Ανυπομονούμε!

Pretty Little Liars (Δράμα, Μυστήριο)

prettylittleliars

Η συγκεκριμένη σειρά είναι βασισμένη στα ομότιτλα μυθιστορήματα της Sara Shepard και βρίσκεται on air από το 2010. Έχουμε την παρέα 5 κοριτσιών, όπου μία από αυτές (Alison) εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ένα χρόνο αργότερα, οι υπόλοιπες τέσσερις ( Hannah, Aria, Emily και Spencer) δέχονται μηνύματα από τον άγνωστο «Α», ο οποίος τις απειλεί πως θα αποκαλύψει τα μυστικά τους. Οι κοπέλες ξαναενώνονται προκειμένου να ανακαλύψουν τι συνέβη στη φίλη τους και γιατί αυτή δολοφονήθηκε αλλά να μάθουν περισσότερα και για τον «Α», θέτοντας ακόμα και τις ζωές τους σε κίνδυνο. Η σειρά ιδιαίτερα αγαπημένη από το κοινό, με φρέσκα πρόσωπα (βλέπε Lucy Hale και Ashley Benson) και με ενδιαφέρουσα πλοκή που κεντρίζει τη προσοχή του τηλεθεατή. Η σειρά Pretty Little Liars αποτελείται από 4 ολοκληρωμένες seasons και από μία που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου. Επιπρόσθετα, οι συντελεστές αυτής πήραν το «Οκ» για την 6η και 7η season. Αναμένουμε λοιπόν!

2 Broke Girls (Κωμωδία)

broke girls

Μια ακόμα κλασική αμερικανική sitcom (situationcomedy) σειρά, η οποία έχει να κάνει με την γνωριμία και την συνύπαρξη της MaxBlack και της CarolineChanning. Η πρώτη εκρηκτική προσωπικότητα και πέρα για πέρα αυθόρμητη, ενώ η δεύτερη, το alltimeclassic «κοριτσάκι του πλούσιου μπαμπά». Οι δύο γυναίκες γνωρίζονται όταν η Caroline ξεμένει από λεφτά, ύστερα από λάθος του μπαμπά της και πηγαίνει να εργαστεί στο εστιατόριο όπου δουλεύει η Max. Εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες αλλά και βιώματα, θα λέγαμε πως η φτώχια τους, τις ένωσε και εκτός από συνάδελφοι, σύντομα έγιναν και συγκάτοικοι, αλλά και φίλες. Η Max και η Caroline μοιράζονται το ίδιο όνειρο να ανοίξουν ένα μαγαζί με Cupcakes, αν βέβαια καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα που χρειάζονται. Το εγχείρημα τους αυτό συναντά δυσκολίες, τα καταφέρνουν, αποτυγχάνουν, αλλά δεν το βάζουν κάτω. Παρά το γεγονός ότι η όλη ιστορία φαντάζει κάπως απλοϊκή, η σειρά διαφαίνεται για τις έξυπνες ατάκες και για το καυστικό της χιούμορ. Είναι ότι πρέπει για να περάσεις χαλαρά την ώρα σου. Έχουμε ήδη 3 κύκλους και επέρχεται και η 4η. Γιατί όχι λοιπόν;

The Game of Thrones(Φαντασία, Δράμα)

game

Όλο λέω θα το αρχίσω και όλο το αμελώ. Το GoT έχει κατακτήσει κοινό και τηλεκριτικούς και όλοι μιλούν για αυτό (ακόμα και αρνητικά). ΤοGoTείναιβασισμένοστοβιβλίο «ASongOfIceAndFire» τουσυγγραφέαGeorge R. R. Martin. Όλο και πιο συχνά ακούω σε συζητήσεις την ερώτηση «Σε ποιο οίκο του GoT ανήκεις;». Η όλη «βαβούρα» γύρω από τη σειρά που έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Η όλη ιστορία έχει να κάνει με την απόκτηση ενός θρόνου. Επτά οικογένειες ευγενών, οι οποίες αγωνίζονται για τον έλεγχο της μυθικής γης του Westeros. Χρονικά μας μεταφέρει στον Μεσαίωνα. Η συνταγή δοκιμασμένη και στις περισσότερες περιπτώσεις και επιτυχημένη (βλέπε Lord Of The Rings). Παρά το γεγονός ότι προσέλκυσε μεγάλο μέρος του ενεργού κοινού, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι μιλούν για μια κακή αντιγραφή παλαιότερων και αναμφιβόλως επιτυχημένων σειρών. Εγώ δεν είμαι σε θέση να το κρίνω αυτό αλλά σίγουρα και εσείς αλλά και εγώ είμαστε σε θέση να το επιβεβαιώσουμε ή να το διαψεύσουμε. Με ποιον τρόπο; Μα με το να το δούμε! Τι άλλο; Η σειρά κυκλοφόρησε το 2011 και έχουμε ήδη τις 4 πρώτες seasons, αλλά δεν τελειώνει έτσι απλά, καθώς το GoT θα μας κρατήσει συντροφιά για τουλάχιστον, δύο ακόμα seasons. Προτείνω λοιπόν σε όσους δεν το έχουν δει να το ξεκινήσουν, μιας και δεν έχουμε και τίποτα να χάσουμε. Τι περιμένουμε λοιπόν;

Φωτεινή Ανδριάνα Σταμογιώργου

Tags: , , , , , ,