21ος economia Φοιτητικός Διαγωνισμός

Με θέμα “Υγεία: Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” ξεκίνησε φέτος ο 21ος economia Φοιτητικός Διαγωνισμός που διοργανώνoυν το περιοδικό – και αποκλειστικός συνεργάτης του The Economist στον έντυπο τύπο – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ και το Economia Business Tank του ομίλου Economia.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η κινητοποίηση των νέων να συνδέσουν την ακαδημαϊκή θεωρία με επίκαιρα θέματα, η ενίσχυση της δικτύωσης φρέσκου δυναμικού με κορυφαίες επιχειρήσεις, η ανάδειξη νέων ατόμων με κριτική σκέψη και η παροχή σημαντικών επιβραβεύσεων στους συμμετέχοντες.

economia1

Στον economia Φοιτητικό Διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος, ατομικά ή σε ομάδες έως 4 ατόμων, φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί ή υποψήφιοι διδάκτορες) από την Ελλάδα και το εξωτερικό γράφοντας εργασία 2,000 λέξεων σε ελληνικά ή αγγλικά πάνω στα θέματα

  • Ο Ιδιωτικός τομέας υγείας στην Ελλάδα: προοπτικές συνέργειας και συμπληρωματικότητας με το δημόσιο σύστημα
  • Η ελληνική παραγωγή φαρμάκων: καινοτομία και ανταγωνισμός
  • Ο κλάδος του ιατρικού τουρισμού ως εργαλείο ανάπτυξης της χώρας
  • Δια βίου εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και η αναπτυξιακή της δύναμη

Οι δηλώσεις συμμετοχών έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις κάνουν online εδώ και η ημερομηνία λήξης υποβολής εργασιών είναι στις 31 Μαρτίου 2015.

Φέτος ο διαγωνισμός εισάγει για πρώτη φορά νέα στοιχεία, όπως παρουσιάσεις των εργασιών και δωρεάν mentoring των φοιτητών στους χώρους του ομίλου Economia, ώστε οι συμμετέχοντες να εφοδιαστούν με χρήσιμες γνώσεις μελέτης, συγγραφής και παρουσίασης εργασιών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εκτός διαγωνισμού.

Όσοι φοιτητές δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο mentoring στις 26 Φεβρουαρίου στα γραφεία του ομίλου Economia.

Η βαθμολόγηση γίνεται τον Απρίλιο του 2015 ενώ η τελετή της απονομής των βραβείων προγραμματίζεται για τo Μάϊο του 2015.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό προηγούμενων ετών μπορείτε να δείτε εδώ καθώς και στη σελίδα μας στο facebook .

Tags: , , , , , , , ,