Τα ’80’s αναβιώνουν στην Τεχνόπολη: Οι ομιλίες του Παπανδρέου, βάτες στα ρούχα και ντίσκο [εικόνες]

80s_photo708

Προεκλογικές σημαίες από τις ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου, το περφέκτο μπουφάν, τα βινύλια και το πρώτο σου ατάρι, βρίσκουν τη θέση τους.

Μία έκθεση που αναδεικνύει όλα όσα αγαπήσαμε και μας συντρόφευαν στη δεκαετία του ’80.

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συμπράττουν στη διοργάνωση της ιστορικής, πολιτιστικής και αναβιωτικής έκθεσης με τίτλο «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη».

H έκθεση θα πραγματοποιηθεί την περίοδο από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2017, στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης, η οποία και θα μεταμορφωθεί σε χάρτη της ελληνικής δεκαετίας του ’80.

Το Σάββατο η πρώτη επαφή με τα ’80΄s
Ωστόσο το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, προγραμματίζεται το πρώτο ραντεβού με τα GR80’s.

Η πρώτη μεγάλη συμμετοχική έκθεση για τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας στηρίζεται στη συνεισφορά του κοινού.

Ρούχα, παιχνίδια, έπιπλα, φωτογραφίες, παιχνίδια, οπτικοακουστικά ντοκουμέντα και οτιδήποτε άλλο έχεις κρατήσει και αγαπάς από τη δεκαετία του ’80 μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στα εκθέματα.

Η δεκαετία του ’80 αποτελεί το πρόσωπο μιας εποχής εξιδανικεύσεων που χαρακτηρίζεται από ανοδική κοινωνική κινητικότητα και ευημερία αλλά ταυτόχρονα συμβολίζει και μια διαδρομή που οδηγεί στη σημερινή κρίση.

Στόχος της έκθεσης δεν είναι η καλλιέργεια συναισθημάτων νοσταλγίας για το παρελθόν ή η ανάδειξη ευθυνών αλλά η παρακολούθηση μιας πολυσήμαντης περιόδου της σύγχρονης Ιστορίας μας, η οποία σημάδεψε τις ενεργές, σήμερα, γενιές και ίσως καθορίσει και το μέλλον των νεότερων.

H έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη» θα εισάγει τον επισκέπτη στην ελληνική δεκαετία του ’80, μέσα από μια διαδρομή που περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές κατηγορίες:

  • την πολιτική,
  • τις τέχνες,
  • τον τρόπο ζωής
  • την τεχνολογία, και η οποία θα αναπτυχθεί σε δεκατρία περίπτερα.

Παράλληλα, η έκθεση θα πλαισιωθεί από πλήθος εκδηλώσεων που περιλαμβάνει: εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, επιστημονικές ημερίδες και διαλέξεις, εκπαιδευτικά workshops, που θα απευθύνονται σε όλο το εύρος των κοινωνικών ομάδων.

Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη έχει ως στόχο τη συγκρότηση μιας ιστορικής, κοινωνιολογικής και πολιτισμικής αναδρομής, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία μιας μοναδικής αναβιωτικής εμπειρίας.

Πολιτική, τρόποι ζωής, τέχνες και τεχνολογία του ’80, θα ανασυσταθούν μέσα από ένα συνδυασμό άμεσης πληροφορίας, οπτικοακουστικών εκθεμάτων και διαδραστικών εφαρμογών.

Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Γκάζι

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Tags: ,