Ταξίδι πίσω στον χρόνο, με τη χρονομηχανή των Google Maps

Όλοι μας φανταζόμασταν να είμαστε σε μία χρονομηχανή και να ταξιδεύαμε στο χώρο και το χρόνο! Τώρα η  Google, μέσα από τη δημοφιλή υπηρεσία Street View του Google Maps, επιτρέπει πλέον στον χρήστη να «ταξιδέψει πίσω στον χρόνο» και να δει πόσο έχουν αλλάξει κάποιες τοποθεσίες ανά το πέρασμα των ετών.

googlemachine

O χρήστης κάνει κλικ σε ένα νέο εικονίδιο που εμφανίζεται σε γωνία της οθόνης ενώ χρησιμοποιεί το Street View στο Google Maps σε υπολογιστές desktop ή laptop, ενεργοποιώντας έτσι τη «χρονομηχανή». Στη συνέχεια αλλάζει τον χρόνο ή και την εποχή που θέλει να δει, και βλέπει πώς η εικόνα έχει αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου.

«Πλέον με το Street View μπορείτε να δείτε την εξέλιξη ενός αξιοθέατου από την αρχή του, όπως ο Freedom Tower στη Νέα Υόρκη, ή το 2014 World Cup Stadium στη Φορταλέτσα της Βραζιλίας. Το νέο χαρακτηριστικό μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ψηφιακό χρονολόγιο της πρόσφατης ιστορίας, όπως στην περίπτωση της ανοικοδόμησης μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι του 2011 στην Οναγκάβα της Ιαπωνίας. Μπορείτε επίσης να βιώσετε διαφορετικές εποχές και να δείτε πώς θα ήταν να κινείστε σε ιταλικούς δρόμους το καλοκαίρι και τον χειμώνα».

«Ξεχάστε τα 88 μίλια την ώρα σε μια DeLorean (δεύτερη αναφορά στο “Back to the Future”)- μπορείτε να μείνετε εκεί που είστε και να χρησιμοποιήσετε το Google Maps για να εξερευνήσετε εικονικά τον κόσμο όπως είναι και όπως ήταν. Καλά ταξίδια στον χρόνο!» έγραψε σχετικά ο Βινέι Σετ.

Πηγή: onair24.gr

Tags: , , , , , ,