ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ: Σε Χριστουγεννιάτικη κινηματογραφική φρενίτιδα!

#XmasMood #XmasCinema #FilmMania

ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ:

Σε Χριστουγεννιάτικη κινηματογραφική φρενίτιδα!

images

 

 

 

 

 

 

Χριστούγεννα, Χριστούγεννα και πάλι Χριστούγεννα!

Κάποιοι τα αγαπούν, άλλοι πάλι τα απεχθάνονται!

Τα Χριστούγεννα από τη μία εκπέμπουν μια μαγεία και μια ζεστασιά, από την άλλη όμως είναι και ιδιαιτέρως απελπιστικά για πολλούς.

Ο καθένας από εμάς τα έχει συνδέσει με διάφορα τραγούδια ή και ταινίες.. Κάπου εδώ έρχομαι εγώ.. Για να σας υπενθυμίσω ορισμένες από τις καλύτερες και πιο αγαπημένες ταινίες των Εορτών.

1. «The Nightmare Before Christmas» (1993)

jack

Η απόλυτη Χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους. Με σκηνοθέτη τον Tim Burton βέβαια, δεν γίνεται να περιμένεις κάτι λιγότερο. Ποιο το storyόμως; Έχουμε μια αφήγηση σχετικά με τον Jack Skellington, ενός πλάσματος από την πόλη του Halloween, το οποίο ανοίγει μια πύλη στην πόλη των Χριστουγέννων. Σκοπός του να αλλάξει τους ρυθμούς της πόλης, και όχι μόνο. Θα τα καταφέρει; Με τον Ούγκι Μπούγκι τι θα γίνει; #WeLoveTimBurton

2. «Miracle On 34th Street» (1947)

faith

Ένας ηλικιωμένος άνδρας υποστηρίζει πως είναι ο λατρεμένος Άγιος Βασίλης, και εξαιτίας αυτού μπαίνει σε ψυχιατρική κλινική, Μια νεαρή δικηγόρος θα κάνει τα πάντα προκειμένου να αποδείξει πως αυτός λέει την αλήθεια. Μια ταινία του 1947 για όσους δεν πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη, με τον Edmund Gwenn να κερδίζει τις εντυπώσεις με κάθε πιθανό τρόπο. Θα καταφέρει να σας αλλάξει την γνώμη;

#MiraclesHappen

3. «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» (A Christmas Carol) (1951 κυρίως)

eben

Η ιστορία με τα πολλά remakeστην ιστορία του cinema. Ταινίες βασισμένες στο κλασικό παραμύθι του CharlesDickens, με πρωταγωνιστή τον γνωστό σε όλους μας, φιλάργυρο Ebenezer Scrooge. Από τις πιο γνωστές ιστορίες των Χριστουγέννων. Οι επισκέψεις τριών πνευμάτων, θα κάνει τον τσιγκούνη γέρο να αλλάξει συμπεριφορά;Όλοι ξέρουμε την απάντηση σωστά;

#AllTimeClassic

4. «Un conte de Noël» (2008)

conte

Ένα γαλλικό δράμα του 2008 και μία από τις αγαπημένες μου ταινίες. Εξαιρετικόcast, μετους Catherine Deneuve, Jean-Paul Roussillon, Mathieu Amalric, Anne Consigny, Melvil Poupaud, Emmanuelle Devos and Chiara Mastroianni. Το σενάριο έχει ως εξής. Τα μέλη μια οικογένειας, τα οποία δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις μεταξύ τους, επιστρέφουν στο πατρικό τους για τα Χριστούγεννα. Τι είναι αυτό που τους ενώνει; Τα πράγματα δεν είναι πάντοτε ρόδινα. Η ταινία αυτή εξερευνά τις οικογενειακές σχέσεις, μέσα πάντα στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

#MustSee

5. «Home Alone» (1990)

kev

Εμείςτων 90’s μεγαλώσειμετον Kevin McCallister (Macaulay Culkin). Ο οκτάχρονος Kevin, ξεμένει μόνος του στο σπίτι, χάνοντας τις διακοπές στο Παρίσι με την μεγάλη του οικογένεια. Στην αρχή τα πράγματα φαντάζουν ιδανικά. Τι γίνεται όμως όταν έρχεται αντιμέτωπος με δύο επίδοξους (αλλά και ιδιαίτερα αδέξιους) διαρρήκτες; Η ταινία αυτή συνοδεύεται και με αρκετά sequels.

#HaHaHaHa

6. «Love Actually» (2003)

0115460001418587321

Τι έχουμε εδώ; Μια ταινία που ακολουθεί την καθημερινότητα ατόμων που είτε είναι ερωτευμένοι9, είτε χωρίζουν, είτε είναι μόνοι, είτε βρίσκονται στο ταξίδι της αναζήτησης της αγάπης. Η ιστορίες αυτές εξελίσσονται στη Αγγλία, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Καθώς οι ζωές όλων των χαρακτήρων απλώνονται μπροστά στα μάτια σου, είναι μοιραίο να ταυτιστείς με κάποιον από αυτούς, συμπάσχοντας και συναισθηματικά. Στο castσυνυπάρχουν ενδεικτικά, οι HughGrant, KeiraKnightley, LiamNeeson, ColinFirthκαι EmmaThompson. Μια ταινία όπου παρουσιάζονται οι διάφορες πτυχές της αγάπης.

#WorthWatching #LoveExist

 7. The Polar Express (2004)

polar-express-wallpaper

Παραμονή Χριστουγέννων. Ένα αγόρι που αμφισβητεί την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη και έχει χάσει την πίστη του στα Χριστούγεννα, επιβιβάζεται σε ένα μαγικό τραίνο με προορισμό τον Βόρειο Πόλο, και πιο συγκεκριμένα στο σπίτι του Άγιου Βασίλη. Βασισμένο στο βιβλίο του Chris Van Allsburg (1985). Λένε πως αν πιστεύουμε στα Χριστούγεννα, ακούμε έναν γλυκό ήχο που προέρχεται από τα κουδουνάκια στο έλκηθρο στο Άγιου Βασίλη. Όσο μεγαλώνουμε όμως, η μαγεία χάνεται. Can you hear the bells ringing?

#BelieveTheImpossible

Και μια συμβουλή:

Μαζευτείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα αυτές τις γιορτές! Δείτε ταινίες, ακούστε μουσική, περάστε υπέροχα όλοι μαζί. Γιατί μόνο έτσι αξίζουν (και μένουν) αυτές οι γιορτινές μέρες!

Φωτεινή Ανδριάνα Σταμογιώργου

 

 

 

Tags: , , , , , , , , ,