Χαρίζει την όραση σε δύο νέους η φοιτήτρια που σκοτώθηκε στα Μάλγαρα

foititria_malgaraΦως σε δύο νέους θα χαρίσουν οι κερατοειδείς της 23χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της την Τρίτη στο τροχαίο που έγινε λίγο πριν τα διόδια Μαλγάρων.

Οι κερατοειδείς της άτυχης κοπέλας θα μεταμοσχευθούν την Παρασκευή σε ένα 29χρονο και τη Δευτέρα σε μια 30χρονη που πάσχουν από κερατόκωνο. Οι μεταμοσχεύσεις θα πραγματοποιηθούν στην Α΄ Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και όπως ανέφερε ο διευθυντής της καθηγητής Παναγιώτης Οικονομίδης χθες έγιναν δύο μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς σε νέους 21 και 22 ετών αντίστοιχα με μόσχευμα από έναν νέο 21 ετών που έχασε τη ζωή του από ρήξη ανευρύσματος και εγκεφαλική αιμορραγία.

“Το 2013 στην Κλινική μας έγιναν 70 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς ενώ το 2012 είχαν γίνει 100” πρόσθεσε ο κ. Οικονομίδης. Εξηγώντας τους λόγους της μείωσης των μεταμοσχεύσεων κατά το περασμένο έτος είπε: “Ενώ η εκκλησία τάσσεται υπέρ των μεταμοσχεύσεων, όταν κάνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη δωρεά οργάνων έρχονται άτομα από παραθρησκευτικές οργανώσεις και μοιράζουν φυλλάδια κατά της δωρεάς οργάνων και αποτρέπουν τον κόσμο”.

Πηγή: enet.gr

Tags: , , , , , , ,