Υπό κατάληψη το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ

Υπό κατάληψη τελεί το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες εντός του χώρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο φύλακες.

aristoteleio

Υπενθυμίζεται ότι χθες περίπου στις 16.00 ομάδα 100 φοιτητών προσπάθησε να παραβιάσει την κλειδωμένη πόρτα του 7ου ορόφου του κτηρίου, όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος του ΑΠΘ, ζητώντας οι συνεδριάσεις της να είναι ανοιχτές στο κοινό.

Η ένταση κλιμακώθηκε και μετά τους τραυματισμούς δύο φυλάκων (ο ένας χρειάστηκε να διακομισθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο), ο αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού αν. καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών Θεόδωρος Λαόπουλος επικοινώνησε με την Εισαγγελία, ζητώντας τη συνδρομή της.

Τελικά, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, έπειτα από διαπραγματεύσεις, οι φοιτητές υποχώρησαν στο ισόγειο του κτηρίου και κλήθηκε κλειδαράς να απεγκλωβίσει καθηγητές και εργαζόμενους, που είχαν εγκλωβιστεί στον 7ο, καθώς η κλειδαριά της πόρτας είχε καταστραφεί από τις φθορές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Tags: , , , , , ,