Τι προβλέπει η τροπολογία για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Με κριτήριο τα μόρια που συγκέντρωσαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν τελικά οι μετεγγραφές όσων κατηγοριών τις δικαιούνται όταν υπάρχουν περισσότερα από ένα αντίστοιχα τμήματα, ενώ απαγορεύονται οι μετεγγραφές ανάμεσα σε ιδρύματα της ίδιας περιφέρειας.

Αυτά προβλέπονται στην τροπολογία για τις μετεγγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή.

foitites_epidoma

Επίσης καταργούνται οι μετεγγραφές για τους δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, στρατιωτικούς και αστυνομικούς που έχουν εισαχθεί σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και δεν επεκτείνεται το μέτρο για τους εισαχθέντες παλαιότερων ετών, ούτε για όσους μπήκαν στα ΑΕΙ με το 10%.

Στις λύσεις αυτές κατέληξε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη συμφόρηση των κεντρικών πανεπιστημιακών τμημάτων – και ειδικά όσων έχουν εργαστήρια – από το τσουνάμι των μετεγγραφών.

Με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, oι δικαιούχοι μετεγγραφών (πολύτεκνοι, ανάπηροι, ορφανοί, πολυδυμοι, κ.ά.) δικαιούνται τη μεταφορά θέσης όχι όπου θέλουν, αλλά μόνο σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα ΑΕΙ που βρίσκεται στην περιφέρεια κατοικίας των γονέων τους ή της μόνιμης κατοικίας των ιδίων.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αντίστοιχο Τμήμα στην ίδια περιφέρεια, τότε δικαιούνται μετεγγραφής στην πλησιέστερη αντίστοιχη σχολή.

Πηγή: tanea.gr

Tags: , , , , , , , , , ,