Το Big Bang και οι elections

bingbang2Με την ελπίδα ενός big bang που θα αλλάξει τον ρου της μίζερης καθημερινότητας του Έλληνα ζουν οι πολιτικοί αρχηγοί αυτού του τόπου.

Κι αν ο Αντώνης Σαμαράς σε πρόσφατη συνέντευξη όρισε ρητά το δικό του Βig Βang, διανθισμένο με ρομαντικά νοήματα όπως «να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας ως έθνος» και «να μείνουμε ενωμένοι ως κοινωνία», ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει πως το δικό του Big Bang θα είναι πιο ρεαλιστικό, πιο πολιτικό, και αυτό δε θα είναι άλλο από τη νίκη στις εθνικές εκλογές.

«Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα» διαμηνύουν στην Κουμουνδούρου σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως το ιδανικότερο διάστημα για να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές θα ήταν πριν το φθινόπωρο, όταν οι Γερμανοί θα κληθούν στις κάλπες για τη δική τους εκλογική αναμέτρηση.

Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν περιμένουμε να κρατήσει αυτή η κυβέρνηση Σαμαρά για πολύ. Αλλά απ’ την άλλη «σπρώξε από εκεί Βαγγέλη μου, κράτα κι εσύ Κουβέλη μου» το καράβι πάει. Με δυσκολία, αλλά πάει…

Άλλωστε με δερβέναγα την Τρόικα μόνο φουρτούνες μάς επιφυλάσσει το παρόν και το μέλλον. Ήρθε σου λέει ο Ματίας Μορς, εκπρόσωπος της ΕΕ στην Τρόικα και του έκοψε το γέλιο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη. Ο δεύτερος του ανέλυε κοντά στη μιάμιση ώρα (κόντεψε να πάει παράταση) τη φιλοσοφία της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και μόλις ο πρώτος πήρε το λόγο η θερμοκρασία έφτασε σε επίπεδα πολικού ψύχους. Λογικό, γιατί κανείς δεν εξέπεμψε σήματα μορς από το Μαξίμου όταν έπρεπε και έτσι ο Μορς της ΕΕ ευχαρίστησε για την ενημέρωση τον κ. Μανιτάκη συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Χαιρόμαστε για την πρόοδό σας. Δεν προκύπτει απ’ όσα μας είπατε πώς έχετε πιάσει τον στόχο. Δεν έχετε καλύψει τις υποχρεώσεις σας».

Εμ, έφυγαν οι καιροί κυρ Μανιτάκη μου που τον κάθιζες τον άλλον στο τραπέζι, του ’βγαζες κόκορα κρασάτο, κρασί αγιωργίτικο και φέτες ψωμί με λαδορίγανη και στο τέλος έφευγε λέγοντας «θενκ γιου ντίαρ, σι γιου σουν».

Και όσο ο Σαμαράς θα βλέπει παθογένειες του ελληνικού κράτους μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με τους επίορκους του δημοσίου αφήνοντας τη διαφθορά, τις πελατειακές σχέσεις και τη γραφειοκρατία σε δεύτερη μοίρα, ψυχανεμίζομαι πως ο Αλέξης θα κερδίσει τις… elections.

Kωνσταντίνος Σπυριδάκος

Tags: , , ,