Τι ζήσαμε ως “Time Voyagers” στο TEDx University of Piraeus

To ΤΕDxUniversityofPiraeus έφτασε στο τέλος του και οι “TimeVoyagers” ολοκλήρωσαν το μονοήμερο ταξίδι τους. Τα φώτα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έσβησαν, οι δίδυμοι παρουσιαστές δεν είναι πλέον στη σκηνή και τα performances ανήκουν στο παρελθόν. Για όλους όσους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την είσοδο τους στο event, βίντεο με όλες τις ομιλίες θα ανέβουν σε λίγες ημέρες στο www.tedxuniversityofpiraeus.com

Ομιλίες που ενέπνευσαν και άνθρωποι που μοιράστηκαν μαζί μας παρελθόν, παρόν και μέλλον.

vol copy

Έχοντας στο νου μας τη φράση του Χρήστου Νικολή ότι “η κάθε στιγμή του ταξιδιού μπορεί να είναι ο προορισμός”, διαμορφώνουμε το δικό μας μέλλον κάνοντας αλλαγές. Σαν αυτές που υποστήριξε η Μαριλένα Φατσέα. Με βάση τη δική της ομιλία Η αλλαγή αποτελεί τη μόνη σταθερά στη ζωή μας.” Εξάλλου και ο Γιάννης Καλογεράκης μας απέδειξε πως “στη ζωή, επιβιώνει ο πιο ευπροσάρμοστος στις αλλαγές”.

Έχοντας επεξεργαστεί την άποψη του Γιάννη Λαούρη πως “Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον με τα κριτήρια του σήμερα” προετοιμάζουμε αδιάκοπα το αύριο, ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Έτσι και αλλιώς, σύμφωνα με τον Κώστα Βουτσά αυτές είναι 3: Ο νέος, ο μεσήλικας, και ο «μια χαρά είσαι»!

894584_746637495357349_6545285595553426680_o

Αναμφισβήτητα όμως, κομμάτι της ζωής αποτελεί τόσο ο πόλεμος, όσο και ο έρωτας. Και γι’ αυτά τα δυο «φαινόμενα» μας μίλησαν δυο μοναδικές γυναίκες. Η πολεμική ανταποκρίτρια Μαρία Γιαχνάκη και η sexeditorΕιρήνη Χειρδάρη, αντίστοιχα.

Ακόμη, μέρος του ταξιδιού της ζωής είναι και να εξερευνούμε τον κόσμο γύρω μας. Όπως έκανε ο Δημήτρης Σακελλαρίου με την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη που έχει ανακαλυφθεί ως σήμερα, το Παυλοπέτρι στη Πελοπόννησο. Όπως έκανε και ο lifecoachDeyDos έχοντας ταξιδέψει σε 79 χώρες, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που περνούσε από μπροστά του.

Το ταξίδι συνεχίζεται στο σύμπαν! Γιατί εκεί; Μιας και η ανακάλυψη και η εξερεύνηση δεν σταματούν στη γη, όπως μας απέδειξε ο καθηγητής και ερευνητής αστοφυσικής, Βασίλης Χαρμανδάρης, αναφέροντας ότι“Βλέποντας με το τηλεσκόπιο το παρελθόν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον”. Ένα πρωτόγνωρο ηχητικό ταξίδι μας προσέφερε και η Αναστασία- Φιόρη Μεταλληνού με τα «τραγούδια της γης» ως αποτέλεσμα του παντρέματος που κάνει μεταξύ αστροφυσικής και μουσικής.

1404430_746612528693179_5568570205719344893_o

Ας μην ξεχνάμε βέβαια, πως η συνεισφορά στους γύρω μας είναι εξίσου σημαντική για ένα επιτυχημένο μέλλον. Ο 19χρονος Αχιλλέας Σταματιάδης μοιράστηκε την εμπειρία του σχετικά με τη βοήθεια που ήθελε να προσφέρει από μικρός στους ανθρώπους και πώς αυτό το κατάφερε μέσω της αλληλοδιδακτικής μεθόδου που εφαρμόζει εθελοντικά. Τέλος, ο Παναγιώτης Καζάνης έδωσε απαντήσεις για το ρόλο που διαδραματίζουν τα socialmedia στο παρόν και το μέλλον, αλλά και πώς αυτά γεννήθηκαν. “Οι άνθρωποι από την μέρα που γεννιούνται έχουν την ανάγκη για socialise, γι’ αυτό δημιουργήθηκαν τα socialmedia!”

Τώρα, εμείς είμαστε αυτοί που θα δημιουργήσουμε το «αύριο» έχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια και την κατάλληλη τροφή για σκέψη. Ο χρόνος κυλάει και το μέλλον μας περιμένει να το δημιουργήσουμε και να το κάνουμε επιτυχημένο.

Kάπως έτσι, ολοκληρώθηκε το δεύτερο TEDxUniversityofPiraeus. Βέβαια, δεν μπορούμε να μιλάμε για «τέλος» μιας και ένα νέο ταξίδι άρχισε. Σε αυτό, ο καθένας μας ορίζει το δικό του μοναδικό προορισμό. Εσάς, ποιος είναι ο δικός σας;

Tags: , , , , , , , , , , , ,