Τελευταίο αντίο στο Γιώργο Βασιλείου

taxiarxos1_h_645_450

Σήμερα αποχαιρέτησαν τον ηθοποιό Γιώργο Βασιλείου οι φίλοι και η οικογένειά του στις 13:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Ο γνωστός ηθοποιός άφησε χθες τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή μετά από τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Βασιλείου

Γεννήθηκε στη Λαμία στις 21 Ιουνίου 1950. Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα.

Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ανήμερα του Πολυτεχνείου, γνώρισε την σύζυγό του, Λία Θερμογιάννη, φοιτήτρια τότε της Νομικής σχολής Αθηνών, την οποία παντρεύτηκε μετά από 4 χρόνια και απέκτησε τα 2 παιδιά του, Βασίλη Βασιλείου και Ιουλιέττα Βασιλείου.

Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου όπως ο Θανάσης Βέγγος, η Ρένα Βλαχοπούλου κ.α. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ύστερα από πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, βιντεοκασέτες και τηλεόραση, γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο, που αποκαλούσε δάσκαλο και ο οποίος του εμπιστεύτηκε σπουδαίους ρόλους, όπως αυτόν του Στάθη Θεοχάρη της καθημερινής σειράς Καλημέρα Ζωή (26-11-1993 έως 31-3-2006).

Στις εκλογές του 2004 εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2007, μετά το πέρας της βουλευτικής του ιδιότητας, εργάστηκε κατά καιρούς σε θέατρο και τηλεόραση. Το Νοέμβριο του 2011 ανακοίνωσε την προσχώρηση του στο κίνημα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και την απόφασή του να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιώς. Τα τελευταία 12 χρόνια έμενε μόνιμα στη Σαλαμίνα με τη σύζυγό του.

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Tags: ,