Σταύρος Τασιόπουλος- Υποψήφιος Δημ. σύμβουλος με “Ανάπλαση Αιγάλεω – Δ.Μπίρμπας”

tasiopoulos

Με ευθύνη και όραμα για το Αιγάλεω

Στο Αιγάλεω, την πόλη με τους τρεις σταθμούς μετρό, ο Δήμος είναι απών από την καθημερινότητα των δημοτών, ενώ ακόμα και οι βασικές λειτουργίες όπως η καθαριότητα και η συντήρηση των αθλητικών εγκαστάσεων είναι ζητούμενο. με τη λειτουργία της Διοίκησης να μοιάζει βγαλμένη από το παρελθόν.

Ο Δήμος χρειάζεται ολοκληρωμένη πρότασsη διαχείρισης των καθημερινών και βασικών ζητημάτων, χρειάζεται κοινωνική ευαισθησία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κρίσης, χρειάζεται όραμα για ουσιαστικά έργα και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Χρειάζεται δηλαδή ανθρώπους που νοιάζονται για το Αιγάλεω όπως για το σπίτι τους, που έχουν αξιόλογη σταδιοδρομία στη ζωή τους και στην σημερινή πραγματικότητα έχουν τη θέληση να παλέψουν με τα προβλήματα και να τα λύσουν.

Θα μπορούσα να πω ωραία λόγια για την ανάγκη τα σκουπίδια να μαζεύονται στην ώρα τους, για το Μπαρουτάδικο να γίνει σύγχρονο αστικό πάρκο, για το Αιγάλεω να γίνει κόσμημα της Δυτικής Αθήνας κλπ κλπ.

Η λύση δεν είναι να λέμε ωραία ξύλινα λόγια και στρογγυλεμένα για να είναι όλοι χαρούμενοι, αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να βρίσκουμε σύγχρονες λειτουργικές προοδευτικές λύσεις.

Για μένα η συμμετοχή στα κοινά σημαίνει ευθύνη και όραμα, σημαίνει ανάδειξη νέων και άξιων ανθρώπων για να γίνει το Αιγάλεω Σύγχρονη Πόλη Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η μόνη αληθινή αλλαγή είναι όχι η οργή και η αποχή αλλά η ανανοηματοδότηση των θεσμών μας. Δηλαδή η ανάδειξη σε θέσεις διοίκησης όπως ο Δήμος, ανθρώπων με όρεξη, όραμα και πάνω από όλα με αίσθημα ευθύνης και συνείδησης.

Τασιόπουλος Σταύρος, νομικός LLM Δημοσίου Δικαίου

υποψ. δημ. σύμβουλος με ‘Ανάπλαση Αιγάλεω – Δ.Μπίρμπας’

Tags: , , , , , , ,