Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Πειραιά

Ο Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Πειραιά είναι ένας πολιτιστικός, μη κομματικός και μη κερδοσκοπικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την ανάπτυξη, τη διατήρηση και τη σύσφιξη δεσμών μεταξύ των Κρητών που φοιτούν στον Πειραιά αλλά και τη διατήρηση και προβολή των ηθών και εθίμων της Κρήτης. Για δύο χρόνια ο Σύλλογος παρέμεινε κλειστός σήμερα όμως η όρεξη και η επιμονή των μελών του άνοιξαν ξανά τις πόρτες του Συλλόγου και σας καλωσορίζουν με νέες ιδέες.

cretaaaaaaa

Στο πέρασμα του χρόνου, ο Σύλλογός μας έχει ασχοληθεί με διάφορες δραστηριότητες οι οποίες εκπληρώνουν τους παραπάνω σκοπούς. Παραδείγματα τέτοιων δραστηριοτήτων είναι η εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Ξυλούρη και του Κώστα Μουντάκη, το αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η συναυλία με τον Ψαραντώνη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η συμμετοχή στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρητών που διοργανώθηκε στο ΣΕΦ, η ενεργή συμμετοχή στο 16ο συνέδριο ΚρητώνΣπουδαστών, η ραδιοφωνική εκπομπή στην «κρητική ραδιοφωνία Αττικής» 91,4FM, η πραγματοποίηση πάνω από 9 κρητικών χοροεσπερίδων, καθώς και η εκμάθηση κρητικών χορών, και τέλος η συμμετοχή σε εκπομπή στην ιντερνετική τηλεόραση «ΚΟΝΤΥΛΙΕΣTV».Πέραν όμως όλων αυτών, ο Σύλλογος έχει βοηθήσει ενεργά τους Κρητικούς φοιτητές στο νέο τους ξεκίνημα ως σπουδαστές στον Πειραιά.

Με το νέο του ξεκίνημα, ο Σύλλογος έχει ως στόχο την δημιουργία φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, ημερίδων, σεμιναρίων και άλλων πολλαπλής φύσεως δραστηριοτήτων με στόχο την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την ανάδειξη της κρητικής ιδιοσυγκρασίας. Τον Ιανουάριο του 2015 ο Σύλλογος διοργάνωσε χειμερινό γλέντι με μεγάλη απήχηση στο κέντρο Κρητικό Κονάκι όπου τραγούδησε ο Μιχάλης Κουνάλης, ενώ το Μάιο του 2015 πραγματοποιήθηκε στο ίδιο κέντρο το καλοκαιρινό γλέντι του Συλλόγου στο οποίο την διασκέδαση ανέλαβε ο Μανώλης Αλεξάκης και το συγκρότημά του. Τέλος το νέο στέκι του συλλόγου άνοιξε τις πόρτες του και βρίσκεται στην οδό Δεληγιώργη 120 στο Πειραιά, απέναντι από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

 

Tags: , , , , , , , , ,