Συμβουλές και Προτάσεις για ένα όμορφο ξεκίνημα φοιτητικής ζωής!

Το καλοκαίρι μας άφησε και έδωσε το σκήπτρο του στο (μισητό για πολλούς φοιτητές) Σεπτέμβριο. Όσοι δεν έχετε καμία υποχρέωση στη σχολή σας, σας εύχομαι καλή συνέχεια διακοπών γιατί έχετε έναν μήνα τουλάχιστον ακόμα να ποστάρετε φωτογραφίες με παραλίες και νησιά. Όλοι οι υπόλοιποι… Κάλο διάβασμα. Επίσης συγχαρητήρια να πούμε σε όλους τους νεοσύλλεκτους φοιτητές που θα ξεκινήσουν τη ζωάρα τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Παλέψατε και τα καταφέρατε! Μπήκατε! Καλή τύχη στο να βγείτε με το χαρτί!

danyyyy

Το πρώτο άρθρο της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς δεν θα μπορούσε να είναι αφιερωμένο σε άλλους εκτός των ολοκαίνουριων πρωτοετών φοιτητών. Πιο συγκεκριμένα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μερικές συμβουλές και προτάσεις ώστε το νέο ξεκίνημα αυτών των φοιτητών να είναι μια εύκολη υπόθεση.

 Όταν περνάς σε μια άλλη πόλη, και μιλάω από προσωπική εμπειρία, νιώθεις σαν ψάρι έξω από το νερό. Δεν ξέρεις κυριολεκτικά που πάνε  τα τέσσερα. Αυτό όμως δε πρέπει να σε τρομάζει. Έχεις 4 χρόνια να ανακαλύψεις μια νέα πόλη. Ήδη από τον πρώτο μήνα διαμονής θα έχεις αρχίσει να ανακαλύπτεις τα φοιτητικά στέκια της περιοχής σου. Με τον καιρό θα αρχίσεις να πηγαίνεις και εκδρομές στις γύρω περιοχές. Θα γνωρίσεις νέα μέρη, νέους ανθρώπους, θα κάνεις φιλίες, θα καταπιαστείς με πράγματα που πάντα ήθελες (αλλά ποτέ δεν έκανες επειδή ήσουν αναγκασμένος να σέρνεσαι από σχολεία σε φροντιστήρια) κτλ. Το πανεπιστήμιο είναι μια τεράστια εμπειρία ζωής.

Σε πιο πρακτικά ζητήματα : 

  • Αν το ΑΕΙ ή το ΤΕΙ σου είναι σε χερσαίο έδαφος, παίρνεις αυτοκίνητο και πας. Αν έχεις περάσει σε κάποιο νησί, το αεροπλάνο είναι μια λύση αλλά το καράβι αποτελεί τον οικονομικότερο τρόπο. Αν ο προορισμός σου είναι οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, η Χίος, η Μυτιλήνη ή η Κρήτη, η Bluestar σου υπόσχεται μια έκπτωση 50% για εσένα και την οικογένεια σου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
  • Φτάνοντας στην πόλη προορισμού, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι η αναζήτηση σπιτιού. Αν δεν είσαι φαν της συγκατοίκησης και αν δεν δικαιούσαι διαμονή σε φοιτητική εστία, το ψάξιμο είναι μονόδρομος. Πάρε τοπική εφημερίδα της πόλης, δες πάνω σε κολώνες για αγγελία, πήγαινε σε μεσίτη και γενικώς μην χάσεις το κουράγιο σου! Θα δεις πολλά σπίτια. Άλλα καλά, πολλά παλαιά και κακοδιατηρημένα και άλλα ιδανικά για εσένα και τις ανάγκες σου.
  • Οκ, βρήκες το σπίτι σου και σειρά έχει η επίπλωση και ο εξοπλισμός. Η ΙΚΕΑ σε βοηθάει με μια λίστα που θα σου λύσει τα χέρια! Επίσης με αγορές άνω των 500€ παίρνεις και μια όμορφη δωροεπιταγή για τον Κωτσόβολο.Το επόμενο βαρετό αλλά απαραίτητο βήμα είναι να πας σε δημόσιες υπηρεσίες ώστε να έχεις πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό. Συμφώνησε με τους γονείς σου ώστε οι λογαριασμοί να πηγαίνουν στο πατρικό σου σπίτι. Είναι δύσκολη η διαχείριση των χρημάτων για επιβίωση… Σκέψου να έχεις και ξεχασμένους απλήρωτους λογαριασμούς…
  • Το επόμενο βαρετό αλλά απαραίτητο βήμα είναι να πας σε δημόσιες υπηρεσίες ώστε να έχεις πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό. Συμφώνησε με τους γονείς σου ώστε οι λογαριασμοί να πηγαίνουν στο πατρικό σου σπίτι. Είναι δύσκολη η διαχείριση των χρημάτων για επιβίωση… Σκέψου να έχεις και ξεχασμένους απλήρωτους λογαριασμούς…
  • Σαν καλός μελλοντικός φοιτητής γνωρίζεις πως το Google και συνεπώς το Ίντερνετ συνεπάγεται το μισό πτυχίο. Επίσης, το τηλέφωνο θα γίνει ιδιαίτερα απαραίτητο διότι πως θα μπορέσεις να επικοινωνείς με τους δικούς σου και τους φίλους που έχεις αφήσει πίσω στην πόλη σου;; Η Cyta έχει βγάλει μια αξιόλογη προσφορά που αξίζει να τσεκάρεις : https://goo.gl/VivRUv
  • Μετά από όλα αυτά θα πρέπει να διασφαλίσεις πως θα έχεις χρήματα και δεν θα χρειάζεται να κοιτάς κάτω από καναπέδες για κανα ξεχασμένο ευρώ. Άνοιξε έναν κοινό λογαριασμό με τους γονείς σου σε μια τράπεζα κοντά στο σπίτι σου ώστε να έχεις πρόσβαση σε λεφτά 24/7.
  • Τελευταίο και σημαντικότερο όλων, πήγαινε να γραφτείς στη σχολή σου! Πάρε το πάσο σου και καλή σου αρχή!!

Tags: , , , , , , , , , ,