Συμβουλές για ένα όμορφο φοιτητικό σπίτι!

Και ναι πέρασες! Αν πέρασες σε μέρος, διαφορετικό από τον τόπο κατοικίας σου, τότε καλά θα κάνεις να συνεχίσει την ανάγνωση αυτού του άρθρου. Και είσαι στην αναζήτηση νέας κατοικίας. Καλή αρχή εύχομαι! Τι σπίτι θα βρεις; Κάτι οικονομικό υποθέτω. Η κρίση έχει τσακίσει τα οικονομικά … και τα νεύρα μας βλέπεις. Συχνά το οικονομικό συνδέεται άρρηκτα και με το μικρό. Μην στενοχωριέσαι όμως. Καθώς ένας μικρός χώρος είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμος από ένα τεραστίων διαστάσεων σπίτι. Εξάλλου σκέψου πως ένα μικρό σπίτι είναι πιο ζεστό, πιο cozy σωστά; Πώς όμως μπορούμε να διαρρυθμίσουμε έτσι το σπίτι προκειμένου να φαίνεται περισσότερο ευρύχωρο από ότι είναι; Ή έστω να δείχνει όμορφο παρά το μέγεθος του.

stamoooo

Πάμε να δούμε ορισμένα στοιχεία που μπορούν να μεγαλώσουν τα χώρο σου.

1. Καθρέπτες. Ένας μεγάλος καθρέπτης πάνω από τον καναπέ ή μικρά κομμάτια καθρέπτη στο χώρο κάνουν το δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο και ας μην είναι κι τόσο. Βοηθάει η αντανάκλαση βλέπεις.

2. Ανοιχτά χρώματα στους τοίχους. Τα μουντά και σκούρα χρώματα σε έναν μικρό χώρο τον κάνουν να δείχνει ακόμα πιο μικρό. Αντιθέτως, τα παλ και πιο φωτεινά χρώματα ψηλώνουν ένα δωμάτιο.

3. Φώτα. Το παιχνίδι με τα φώτα, παίζει πάντα σημαντικό ρόλο σε ένα χώρο. Παίξε με κρυφό φωτισμό, ή γενικά με φωτιστικά, λαμπάκια και τα συναφή.

4. Υφάσματα. Τα διάφορα υφάσματα κάνουν πιο οικείο και ζεστό ένα χώρο και συνάμα ένας «ουρανός» πάνω από το κρεβάτι ψηλώνει το υπνοδωμάτιο.

5. Έπιπλα – Κλειδί. Έπιπλα που δεν πιάνουν πολύ χώρο, καναπέδες – κρεβάτια, τραπεζάκια όπου τοποθετούνται οι καρέκλες στο εσωτερικό (από κάτω) τους. Ή ακόμα και μονά κρεβάτια που από κάτω τους κρύβουν ένα ακόμα. ( + σκαμπό – αποθηκευτικοί χώροι που βοηθούν στην εξοικονόμηση χώρου.)

Dont (s)

Υπάρχουν και βέβαια πράγματα τα οποία απαγορεύεται ρητά να κάνεις στο νέο σου σπίτι… γιατί αν τα κάνεις, μόνο λειτουργικό δεν θα είναι. Λοιπόν:

1. Υπερβολικά πολλά έπιπλα. Σου κλείνουν το χώρο αφόρητα, δεν μπορείς να κουνηθείς μέσα στο ίδιο σου το σπίτι.. Το σπίτι δεν μπορεί να αντέξει όλα τα έπιπλα που έχεις στο μυαλό σου. Περιορίσου στα απαραίτητα και μην δυσκολευεις τη ζωη σου.

2. Μπιμπελό που λένε και οι παλιοί, μικροπράγματα και τα λοιπά. Όταν είναι τα σωστά (και αισθητικά και αριθμητικά) είναι όμορφα, Όταν όμως όπου και να γυρίσεις βλέπεις ένα μπιχλιμπίδι, κουράζεσαι και απλά επικρατεί ένα κομφούζιο. Προτίμησε το minimal στυλ και δεν έχεις να χάσεις! (Tip: Αν δεν θέλεις να αποχωριστείς το σουβενίρ σου από την Μαδρίτη, ή το πρώτο σου δώρο από το αμόρε, χρησιμοποίησε έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους και θα τα έχεις πάντα μαζί σου.)

3. Όχι στα πολλά κάδρα, ρολόγια, φωτογραφίες και πίνακες ανακοινώσεως στους τοίχους, εφόσον μπουχτίζουν και κλείνουν ακόμα περισσότερο το χώρο.

Σημείωση: Εάν το σπίτι σου αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, μια ραφιέρα – βιβλιοθήκη είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη, καθώς εκτός από αποθηκευτικός χώρος, μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και ως διαχωριστικό δωματίων.

Και μην ξεχνάς, ακόμα και το νέο σου σπίτι αποτελεί ένα παράθυρο στον κόσμο, ένα βήμα της νέας σου αρχής.. Do it right!

Tags: , , , , , ,