Στα λύκεια οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Αναρτήθηκαν στα λύκεια όλης της χώρας οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ-Β΄ (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα).

Οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (http://results.it.minedu.gov.gr)), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

vathmologiespanelladikwn

Η βαθμολογία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα θα ανακοινωθεί αργότερα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία εξετάσεων στα μαθήματα αυτά. Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ολοκληρώνονται αύριο, με την εξέταση των Γερμανικών και των Ιταλικών. Σήμερα οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.

Από το υπουργείο υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ θα πρέπει, μέχρι την Παρασκευή (26/6), να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στα αγωνίσματα.

Όσον αφορά τους βαθμούς των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄, καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης (25/6) στα ΕΠΑΛ της χώρας.

Και μετά… μηχανογραφικό
Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων, οι υποψήφιοι βρίσκονται με τα κομπιουτεράκια στα χέρια υπολογίζοντας τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει και πλέον επικεντρώνονται στο να συμπληρώσουν σωστά το μηχανογραφικό δελτίο.

Εξάλλου, μέχρι την Τρίτη, 7/7, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://exams.it.minedu.gov.gr.

Εν όψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς αλλά και της κατάθεσης του μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι μετεγγραφές σε σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους θα είναι δυσκολότερες από ποτέ, καθώς σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης, το οποίο περιλαμβάνει και ρύθμιση για τις μετεγγραφές, θα υπάρξει μοριοδότηση με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων (πιθανότατα όχι για όλα τα μαθήματα) που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία των βάσεων.

Πάντως, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών για χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι σε ορισμένα μαθήματα-κλειδιά που αποτελούν βαρόμετρο για την εισαγωγή στις πρωτοκλασάτες σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, εκτιμάται πως οι βάσεις θα έχουν πτωτική τροχιά σε πολλά τμήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις, οι βάσεις εισαγωγής θα πάρουν την… κατηφόρα σε πολλές ομάδες σχολών υψηλής ζήτησης, ενώ σε ορισμένα περιφερειακά ιδρύματα είναι πιθανό να σημειωθεί «βουτιά» των βάσεων.

Σε γενικές γραμμές, οι εκπαιδευτικοί αναλυτές -οι οποίοι ωστόσο δεν γνωρίζουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών- προέβλεπαν πως θα υποχωρήσουν οι βάσεις σε πολλά τμήματα του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου επιστημονικού πεδίου ενώ πιο θολή είναι η εικόνα για τα τμήματα του 5ου ΕΠ.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: , , , , , , , , ,