Σε θολό τοπίο οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών

Αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και να ακολουθήσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών κάνει το υπουργείο Παιδείας.

Δώδεκα ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, χιλιάδες καθηγητές δεν γνωρίζουν ακόμη σε ποια περιοχή αλλά και σε ποιο σχολείο θα εργαστούν καθώς ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι αποσπάσεις για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

daskaloi22

Η Ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για το θέμα, τονίζοντας ότι «υπάρχουν σοβαρές ευθύνες από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι δεν φρόντισαν να τηρηθεί έγκαιρα το χρονοδιάγραμμα που θα εξασφάλιζε την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας όλων των υπηρεσιακών μεταβολών». Το αποτέλεσμα, προσθέτει η ΟΛΜΕ, «είναι ότι χιλιάδες συνάδελφοί μας αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουν σε ποια περιοχή θα εργαστούν και δεν μπορούν να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό». Η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Ευφροσύνη Κιάου, πάντως, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, έστειλε αίτημα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας να δοθεί άδεια προκειμένου να προχωρήσουν κανονικά οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών οι οποίες έχουν παγώσει λόγω της προεκλογικής περιόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τις αποσπάσεις είναι πάνω από 4.500.

Οπως τόνισε ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νεκτάριος Κορδής, πρέπει να ξεμπλοκάρει άμεσα η διαδικασία και να δοθεί το συντομότερο δυνατό άδεια από την ειδική επιτροπή του ΣτΕ ώστε να προχωρήσουν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και εν συνεχεία να γίνουν οι τοποθετήσεις. «Αμέσως μετά, θα πρέπει να γίνει η επικαιροποίηση των κενών και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών», αναφέρει ο κ. Κορδής.

Στο θέμα των αναπληρωτών, μετά την επανέκδοση της σχετικής εγκυκλίου και της δημοσίευσής της σε ΦΕΚ -κατόπιν αιτήματος του ΣτΕ-, αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για σχεδόν 90.000 εκπαιδευτικούς. Οι νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές που θα κληθούν να καταθέσουν νέες αιτήσεις μπορούν είτε να επικαιροποιήσουν τις παλιές, είτε να υποβάλουν καινούργιες αλλάζοντας μάλιστα εάν το επιθυμούν τη σειρά προτίμησης για τις περιοχές διορισμού.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: , , , , , ,