Σεμινάριο για την κοινωνική φοβία

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Στήριξης Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρουσιάζει Σεμινάριο με θέμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΟΒΙΑ την Τετάρτη 18/03/2015 και ώρα 19:00-21:00, Αίθουσα Συνεδρίων, 1ος όροφος Οικονομικού. Εισηγήτρια θα είναι η Ψυχολόγος Λήδα Σκούφα και η Είσοδος θα είναι Ελεύθερη.

pamak22

Λίγα λόγια για την Κοινωνική Φοβία:

Το βασικό χαρακτηριστικό της κοινωνικής φοβίας είναι ένας έντονος και επίμονος φόβος αρνητικής κριτικής, απόρριψης, ταπείνωσης ή αμηχανίας σε κοινωνικές καταστάσεις ή σε καταστάσεις που το άτομο πρέπει να επιτελέσει κάτι μπροστά σε κόσμο. Ο φόβος στις καταστάσεις αυτές επικεντρώνεται στην αίσθηση του ατόμου ότι είναι εκτεθειμένο στην παρατήρηση, την κριτική ή τον εξονυχιστικό έλεγχο των άλλων. Έκθεση του ατόμου σε φοβικές κοινωνικές καταστάσεις μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα έντονα συμπτώματα άγχους (π.χ. ταχυκαρδία, κοκκίνισμα, ιδρώτα, τρεμούλα).

Οι κοινωνικές καταστάσεις και οι καταστάσεις τις οποίες φοβούνται τα άτομα με κοινωνική φοβία ποικίλλουν ευρύτατα. Οι πιο συνηθισμένες είναι οι καταστάσεις όπου το άτομο μιλάει δημόσια, συζητάει με αγνώστους, βγαίνει ραντεβού, κάνει μια παρουσίαση, γίνεται διεκδικητικό.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Εγνατία 156, 54006 Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310891406 E-mail: symbouli@uom.gr

Tags: , , , , , , , , , ,