Σάκης Ιωαννίδης: «H γενιά μας θα ψηφίσει την αλήθεια»

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης στην University Press

ioannidis

Τι σημαίνει για σας ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ η τοποθέτηση σας στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας;

Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα, η υποψηφιότητα αυτή και η εμπιστοσύνη που δείχνει ο Πρωθυπουργός στο πρόσωπό μου. Ωστόσο, η ενασχόληση με την πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός. Η υποψηφιότητα αυτή αποτελεί κυρίως, την αναγνώριση των αγώνων και της προσφοράς στην παράταξη, μιας Οργάνωσης Νέων που βλέπει γύρω της τα κακώς κείμενα και αγωνίζεται να τα αλλάξει. Μιας Οργάνωσης Νέων που αποτέλεσε σε δύσκολους καιρούς τη ραχοκοκκαλιά της παράταξης και τον θεματοφύλακα των αξιών της. Αυτή η υποψηφιότητα, μας εκφράζει όλους.

Ποια είναι η σημειολογία της υποψηφιότητας του τέως Πρύτανη κ. Φορτσάκη;

Νομίζω πως η υποψηφιότητα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει την νέα κουλτούρα και την αλλαγή νοοτροπίας που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία ώστε να προοδεύσει. Μία Ελλάδα στην οποία οι νόμοι θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους, ανεξάρτητα από την κοινωνική, επαγγελματική ή πολιτική τους θέση. Ας δούμε τώρα την υποψηφιότητα αυτή και τους συμβολισμούς της σε σύγκριση με την υποψηφιότητα του π. Πρύτανη κ. Πελεγρίνη με τον ΣΥΡΙΖΑ. ο κ. Πελεγρίνης έβαλε το κομματικό του όφελος πάνω από το καθήκον του ως Πρύτανης ενός από τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας αλλά και χιλιάδων φοιτητών, με αποτέλεσμα να χαθεί το εξάμηνο στη Νομική Σχολή πέρυσι. Μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε πόσο διαφορετικό είναι το όραμα των δύο βασικών πολιτικών χώρων που διεκδικούν την πρώτη θέση και τι διακυβεύεται στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εδώ και πολλά χρόνια είναι με διαφορά η πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Αποτυπώνεται αυτό στη κοινωνία κι αν ναι, με ποιο τρόπο;

Το γεγονός ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι εδώ και 28 συνεχόμενα έτη, πρώτη δύναμη στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ από μόνο του, την καθιστά μια μοναδική περίπτωση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Από τη στιγμή λοιπόν που η νεολαία αποτελεί το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, είναι αυτονόητο ότι η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία έχει σημαντική παρέμβαση σε αυτή. Οι νέοι αυτής της χώρας, έχουν τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες σκέψεις και τις ίδιες ανησυχίες με εμάς. Όταν λοιπόν βλέπουν στις προτάσεις μας ρεαλιστικές διεξόδους αντί για παχιά λόγια και υποσχέσεις, είναι φυσικό να μας εμπιστεύονται, πράγμα που αποτυπώνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες από 18 έως 32 ετών.

photo1

Ποια η θέση σας για την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων;

Ανήκω σε αυτούς που κόντρα σε κατεστημένα δεκαετιών, αγωνιζόμαστε προκειμένου η χώρα να αποκτήσει το αυτονόητο. Μη Κρατικά Πανεπιστήμια υπάρχουν εδώ και χρόνια σε όλες της χώρες του Δυτικού Κόσμου. Πιστεύω ότι η αναθεώρηση του άρθρου 16 και η Ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων θα καταστήσει την Παιδεία μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Όχι μόνο επειδή δεν θα φεύγουν πια οι φοιτητές στο εξωτερικό να σπουδάσουν. Όχι μόνο επειδή θα βελτιωθεί το ακαδημαϊκό επίπεδο της χώρας, αλλά κυρίως επειδή είμαι από αυτούς που πιστεύουν στην δύναμη του ανταγωνισμού. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα Μη Κρατικά και τα Δημόσια Πανεπιστήμια, θα ωφελήσουν άμεσα την Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ποια η γνώμη σας για τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική της χώρας;

Κατάγομαι από τη Δράμα. Όπως καταλαβαίνετε, έχω αναπτύξει από μικρός μια ευαισθησία γύρω από θέματα που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά μας θέματα. Πιστεύω πως τα θέματα αυτά θα πρέπει να απασχολούν όλους τους Έλληνες, να βρίσκονται συνεχώς σε προτεραιότητα και να μην αλλάζουν ανάλογα με το ποιος κυβερνάει. Άλλωστε, η Εθνική Πολιτική είναι πέρα και πάνω από κομματικά παιχνίδια και πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν μπορεί δηλαδή κανείς να παραχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια, όπως λέει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί τα οικονομικά να μονοπωλούν σχεδόν το ενδιαφέρον και την επικαιρότητα, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η οικονομία είναι το μέσο. Η Πατρίδα και η υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων είναι ο στόχος.

Ακούσαμε τη κυρία Ραχήλ Μακρή να δηλώνει πως αν χρειαστεί ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. θα κόψει ευρώ. Κατά πόσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο;

Είναι απολύτως εφικτό για την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ να κόψει χρήματα. Μόνο που τα χρήματα αυτά, δεν θα είναι ευρώ…

Με τι κριτήρια πιστεύετε πως θα ψηφίσουν οι νέοι στις επερχόμενες εκλογές;

Η νέα γενιά πιέστηκε πολύ τα τελευταία 5 χρόνια. Είναι λογικό λοιπόν να την ενδιαφέρουν οι λόγοι που συμβαίνει αυτό, περισσότερο από όσο τις προηγούμενες γενιές. Οι νέοι σήμερα ασχολούνται με την πολιτική, αλλά ταυτόχρονα είναι και υποψιασμένοι για όλα αυτά που ακούνε από τα κόμματα και τους πολιτικούς χώρους, ειδικά σε μια προεκλογική περίοδο. Η γενιά μας έχει χορτάσει από ψεύτικα λόγια και κενές υποσχέσεις, για αυτό θα ψηφίσει την αλήθεια. Έχει διδαχτεί από τα λάθη του παρελθόντος και για αυτό δεν θα ψηφίσει αυτούς που δεν της παρέχουν καμία προοπτική, αλλά αυτούς με τους οποίους έχουν κοινό όραμα για το μέλλον. Δεν θα ρισκάρουν να ζήσουν σε μια Ελλάδα στην αστάθεια και την απομόνωση, αλλά θέλουν να ζήσουν και να δουλέψουν σε μια Ελλάδα ισχυρή και σταθερή, ισότιμο μέλος της Ευρώπης.Για αυτό οι νέοι στις 25 Ιανουαρίου θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,