“Πτυχίο στην Κουζίνα”: εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα και τρουφάκια

ptixio_kouzina1

Εύκολη Ζαμπονοτυρόπιτα

Υλικά:

  • Φύλλο σφολιάτας ( 2 φύλλα-1 συσκευασία)
  • 10-12 φέτες τυρί (ενδεικτικά ανάλογα το ταψί)
  • 10-12 φέτες πάριζα (ενδεικτικά ανάλογα το ταψί)
  • Κέτσαπ
  • Πιπέρι

Υλοποίηση:

Λαδώνουμε λίγο το ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Το ανοίγουμε με τα χέρια μας αρκετά για να μπορεί να γυρίσει με το από πάνω. Απλώνουμε τις φέτες πάριζας και τυριού στο φύλλο, συμπληρώνοντας και ενδιάμεσα κενά. Ρίχνουμε όση κέτσαπ το επιθυμούμε και λίγο πιπέρι. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ενώνοντας γύρω τα δύο φύλλα για να μη βγουν τα υλικά απ’έξω. Πριν το βάλουμε στο φούρνο κόβουμε τα κομμάτια όπως θέλουμε να είναι και μετά ως κάτω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου και ανάλογα με το φούρνο του καθενός και τις προτιμήσεις σας στο ξεροψήσιμο!

Η Εκπομπή είναι στο ακόλουθο link: http://bit.ly/1cYg9gt

Εύκολα Τρουφάκια (εκτός ψυγείου)

Υλικά (για 30 περίπου τρουφάκια):

  • 250 γρ βούτυρο
  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • μισό ποτήρι κρασιού κακάο
  • 2 πακέτα τρούφα για επικάλυψη

Υλοποίηση:

Αναμειγνύουμε το βούτυρο με το κακάο και τη ζάχαρη και σε ένα διαφορετικό μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Όταν τα πρώτα αναμειχθούν αρκετά, ρίχνουμε τα μπισκότα μέχρις ότου είναι αρκετά σφιχτό το μείγμα για να πλάσουμε μετά τα τρουφάκια. Απλώνουμε την τρούφα σε ένα αλουμινόχαρτο και κυλάμε τα τρουφάκια. Εναλλακτικά τα επικαλύπτουμε με κακάο. Τα τρουφάκια δε χρειάζονται ψυγείο και μπορούν να καταναλωθούν άμεσα! Απολαύστε τα!

Tags: , , , , , , ,