Πασχαλινή εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη – Πατριαρχείο – Βλαχέρνα – Μπαλουκλί –Αιγυπτιακή αγορά – Πιερ Λοτι – Miniaturk – Ανάσταση στην Αγία Τριάδα – Κρουαζιέρα στο Βόσπορο – Πριγκηπόνησα – Χάλκη – Καπαλί Τσαρσί – Ενυδρείο Florya – Galeria

poliiiii

4 ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ 10-13/04/2015

1η ημέρα10/04/15 (Μεγ. Παρασκευή): ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ –ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την Κων/πολη με ναυλωμένη πτήση της AegeanAirlines. Άφιξη 10:30΄ στο αεροδρόμιο SABIHAGOKCEN. Άφιξη και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βασιλίδας των πόλεων. Η ξενάγησή μας αρχίζει με την εκκλησία-θρύλο, τη μεγαλόπρεπη Αγία Σοφία, ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής, σύμβολο της Ορθοδοξίας και κορυφαία έκφραση της δραματικής περιπέτειας του βυζαντινού ελληνισμού. Συνεχίζουμε με τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, τη σημερινή πλατεία Σουλταναχμέτ, όπου θα δούμε μερικά από τα μνημεία που στόλιζαν άλλοτε τη σπίνα του: τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο (Ντικιλτάς), την μπρούτζινη οφιοειδή στήλη και τη στήλη του Κωνσταντίνου Ζ΄ του Πορφυρογέννητου. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στο τέμενος του σουλτάνου Αχμέτ Α΄ – γνωστό στη Δύση ως Μπλε Τζαμί από τα 21.043 φαγεντιανά της Νίκαιας, που κοσμούν το εσωτερικό του, στα οποία κυριαρχεί το μπλε χρώμα. Χρόνος ελεύθερος στο Τοπ Καπί, Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Μετάβαση στην Αγία Τριάδα για την περιφορά του επιταφίου. Χρόνος ελεύθερος για όσους επιθυμούν για μια πρώτη βόλτα στην πασίγνωστη Istiklal. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα 11/04/15(Μεγ. Σάββατο): ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ –ΒΛΑΧΕΡΝΑ – ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ – ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ –ΠΙΕΡ ΛΟΤΙ – MINIATURK 

Πρωινό και αναχώρηση για προσκύνημα-ξενάγηση στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος και γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί, που συνδέεται με τους εθνικούς θρύλους για την Άλωση και την εθνική αποκατάσταση. Αναχώρηση για την Αιγυπτιακή Αγορά, το Μισίρ Τσαρσί, γεμάτη από τ’ αρώματα των μπαχαρικών της εξωτικής Ανατολής. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Η συνέχεια θα μας φέρει στο διάσημο Καφέ Πιερ Λοτί, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου του νεκροταφείου του Εγιούπ, με πανοραμική θέα στον Κεράτιο Κόλπο. Τέλος θα καταλήξουμε στο υπαίθριο θεματικό πάρκο Miniaturk, που απλώνεται σε 60 στρέμματα και περιλαμβάνει 122 μνημεία σε μικρογραφία από όλη την Τουρκία αλλά και πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά, ενώ στο εστιατόριο που λειτουργεί στον χώρο μπορείτε να απολαύσετε οικογενειακώς σπεσιαλιτέ της τουρκικής κουζίνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στο Πατριαρχείο, όπου θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία. Ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή Μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα 12/04/15 (Κυριακή του Πάσχα): ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

Πρωινό και ξεκινάμε με ναυλωμένο καραβάκι για μια μαγευτική κρουαζιέρα με ξενάγηση στον Βόσπορο, το θρυλικό στενό και στα Πριγκηπόνησα. Κατά τη διάρκειά της θα γνωρίσετε τα ωραιότερα μνημεία και προάστια της ευρωπαϊκής και ασιατικής ακτής του θρυλικού στενού με τις γραφικές ξύλινες επαύλεις(γιαλιά) και θα κατανοήσετε την τοπογραφία και τη σημαντική γεωπολιτική θέση της Πόλης. Στην συνέχεια θα κάνουμε στάση στην Χάλκη και καταλήξουμε στην Πρίγκηπο όπου και θα αποβιβαστούμε. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε τον Άγιο Γεώργιο τον Κουδουνά και Πασχαλινό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε παραδοσιακό νυχτερινό κέντρο (χανουμάκια). Διανυκτέρευση.

4η ημέρα 13/04/15 (Δευτέρα του Πάσχα): ΚΩΝ/ΠΟΛΗ- ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ – ΕΝΥΔΡΕΙΟ FLORYA – GALERIA – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Μεγάλο Παζάρι (Καπαλί Τσαρσί). Η αγορά, που κατασκευάστηκε από τον Μωάμεθ Β΄ λίγο μετά την Άλωση, είναι ένας λαβύρινθος από δρόμους με ζωγραφισμένες στοές και 4.000 μικρομάγαζα, που ξεχειλίζουν προϊόντα. Χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Ενυδρείο Florya, όπου θα ζήσετε μια μοναδική και ανεπανάληπτη υποβρύχια εμπειρία. Το ενυδρείο, που άνοιξε το 2011, καλύπτει μια έκταση 100 στρεμμάτων και χωρίζεται σε 16 θεματικές ενότητες που περιλαμβάνουν πάνω από 1.500 θαλάσσια είδη από τη Μαύρη Θάλασσα ως τον Ειρηνικό Ωκεανό κι ένα πραγματικό τροπικό δάσος! Η συνέχεια θα μας φέρει στο Galeria (ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Κων/πολης ) χρόνος ελεύθερος για ψώνια, φαγητό κ.λ.π. Γύρω στις 17.00 μ.μ επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση για το αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

Περισσότερα εδώ: https://www.facebook.com/events/528108860664241/

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,