Παρατείνεται έως 24 Σεπτεμβρίου η προσθεσμία εγγραφής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Eως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής προεγγραφής των πρωτοετών στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Η αρχική προθεσμία έληγε σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, όμως αποφασίστηκε να δοθεί παράταση, επειδή η ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας κατά την πρώτη ημέρα της προθεσμία, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω υπερφόρτωσης.

vathmologiespanelladikwn

Συγκεκριμένα, μέσω της ιστοσελίδας www.minedu.gov.gr οι πρωτοετείς οφείλουν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή προεγγραφής και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους. Για την είσοδο στην εφαρμογή θα καταχωρίζουν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας που χρησιμοποίησαν στο μηχανογραφικό δελτίο. Αν χρειαστεί, τα σχολεία θα υποστηρίξουν τους επιτυχόντες για την επαναδημιουργία password, σε περίπτωση που δεν τον θυμούνται.

Εως 28/9 με βάση την ταχυδρομική σφραγίδα (η αρχική προθεσμία ήταν 22/9 αλλά δόθηκε παράταση), οι προεγγραφέντες οφείλουν να αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος με courier ή αυτοπροσώπως την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η προθεσμία 10-22/9 είναι αποκλειστική και δεσμευτική. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των τμημάτων. Η διαδικασία εγγραφής στις σε στρατιωτικές, τουριστικές και αστυνομικές σχολές ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Πηγή: kathimerini.gr

Tags: , , , , ,