Παρέλαση…Μεγατόνων!

Παρέλαση για τη μνήμη της 25ης Μαρτίου υποτίθεται ότι παρακολούθησαν σήμερα οι κάτοικοι Θεσσαλονίκης. Υποτίθεται; Ναί και υποτίθεται πολύ μιάς και σχολεία που περνάνε αδιάφορα, πολιτιστικοί σύλλογοι που εκθετουν την προίκα τους και 2 ταξιαρχίες όλες κι όλες, με την απουσία οποιασδήποτε μουσικής υπόκρουσης (ένα εμβατήριο ρε αδερφέ για τα μάτια του κόσμου-δε γιορτάζουμε την εαρινή ισημερία) και με τεράστια χρονικά κενά ενδιάμεσα, δε στοιχειοθετούν παρέλαση.

thess2

Υπήρχε μουσική υπόκρουση. Μπάντα” Για τους επισήμους και μόνο? Κερώσατε 20 άτομα τους φορέσατε τα καλά τους, στήσατε και μιά σημαία, και κάτι έγινε! Οι υπόλοιπες χιλιάδες κόσμου ήταν πολίτες τρίτης κατηγορίας και δέν τους ήταν απαραίτητη η υπόκρουση ωστε να συλλάβουν λίγο απο το δέος της υποτιθέμενης παρέλασης. Αδιάφορη, άχρωμη, άγευστη, μή αξιομνημόνευτη. Μιά προκάτ διαδικασία για να χαρούν τα παιδάκια που παρήλαυναν, να γιορτάσουμε και “φέτο” την 25η, να πάμε σπίτια μας να φάμε, να ταβλιαστούμε. Ευκαιρία για αργία.

Αν ο Δήμος Θεσσαλονίκης το αποκαλεί αυτό “Παρέλαση της 25ης Μαρτίου”, εγώ θα καταταγώ στη λεγεώνα των Ξένων και θα φύγω για Σουδάν. Μιά ξεπέτα για να πάμε σπίτια μας. Φυσικά τους επισήμους δέν τους πλησίαζες ούτε για πλάκα εκτός αν ήθελες να καταλήξεις στο αυτόφωρο- μή με ρωτάτε δεν ξέρω γιατι..όλο και κάποιος λόγος θα υπήρχε. Και κλεισμένων των θυρών, για μιά επίλεκτη κάστα, ο υπόλοιπος κόσμος στην απέξω, και τόση αστυνομική δύναμη για να προσποιηθούν οι μέν οτι ένιωθαν το λόγο που γιόρταζε η Ελλάδα, οι δέ το λόγο που παρήλαυναν, και εμείς οτι χαρήκαμε με το θέαμα.

thess1

Με συγχωρείτε, αλλά ήταν η by far πιο απογοητευτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, και ειδικά αν τη συγκρίνουμε με την περσυνή, της 28ης Οκτωβρίου. Ίσως εκτός απο την αδελφοποίηση της πόλης με το Δυρράχιο και την μετονομασία πλατειών, ο κατα τα άλλα αξιότιμος Δήμαρχος θα έπρεπε να ασχοληθεί και λίγο με τις παρελάσεις, γιατί ειλικρινά, απογοήτευσε οικτρά. Αν η επόμενη παρέλαση μοιάζει με την τωρινή, μάλλον προβλέπω να μας μοιράζει εκπτωτικά κουπόνια για να παρευρεθούμε-άν και τίποτα δεν αποκλείεται. Highlights της ημέρας; Η στιγμή που το 4ο ΓΕΛ φώναζε “γιατί; Γιατί είμαστε οι καλύτεροι!” και η Γερμανική Σχολή με το “Γε-Γε-Γερμανικό”. Ειδικά το τελευταίο, θα μπορούσε να θεωρηθεί θρασύτατα προκλητικό αλλά πέραν πάσης αμφιβολίας τα συνθήματα δεν έλειπαν. Του χρόνου και με το “1-2-3-Ζντό”!

Tags: , , , , , , , , ,