Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης -Πόσο καλό κάνει να είστε καλοί στη δουλειά [εικόνες]

desk708

Να κρατάς την πόρτα σε έναν συνάδελφο που δεν σου χαμογελά ούτε σε ευχαριστεί γι’αυτό. Να βοηθάς έναν συνάδελφο που «πνίγεται» σε ένα δύσκολο φάκελο, και εκείνος να μην ανταποδίδει ποτέ. Η ζωή στο εσωτερικό μιας επιχείρησης δεν είναι ούτε παράδεισος, ούτε τόπος καλοσύνης.

Κι όμως. Ο φιλόσοφος Emmanuel Jaffelin, συγγραφέας του βιβλίου «Εγκώμιο της καλοσύνης εντός της επιχείρησης» (2015), αποκαλύπτει πόσο καλό κάνει στην προσωπικότητα το θετικό πνεύμα και η αλληλεγγύη στη δουλειά.
Οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο καλός άνθρωπος είναι και αδύναμος. Λάθος, γράφει ο Emmanuel Jaffelin : «Η καλοσύνη δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, αλλά αστικής ευγένειας. Το να κρατάς την πόρτα σε κάποιον που πάει να σε πατήσει είναι ένδειξη ηθικής ευγένειας».
Ο συγγραφέας κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στην καλοσύνη και την ανεκτικότητα. «Ο επιστάτης σε μια φυλακή είναι ανεκτικός με τον κρατούμενο και του επιτρέπει να μείνει λίγο περισσότερο στον διάδρομο. Το αφεντικό μιας επιχείρησης είναι ανεκτικό με τον εργαζόμενο που φεύγει νωρίτερα γιατί το παιδί του είναι άρρωστο», αναφέρει.


Επισημαίνει, ωστόσο, ότι για να έχει θετικά αποτελέσματα η εκδήλωση καλοσύνης εντός της επιχείρησης, θα πρέπει να είναι ειλικρινής. Το να δείχνει κάποιος καλοσύνη σε κάποιον που τη χρειάζεται σημαίνει ότι δεν περιμένει ανταπόδοση. «Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι καλός συνέχεια. Η καλοσύνη είναι μια ένδειξη εξουσίας, όχι υποχρέωση. Δεν οφείλω να είμαι καλός, μπορώ να είμαι», γράφει ο συγγραφέας.
Η καλοσύνη στη δουλειά δεν κοιτάει ιεραρχία. «Οταν ένα στέλεχος παραπατήσει στο διάδρομο  και η γραμματέας τον βοηθήσει να σηκωθεί, δεν τίθεται θέμα ιεραρχίας. Πιο ισχυρός σε αυτή την περίπτωση είναι αυτός που βοηθάει, όχι εκείνος που γλίστρισε», γράφει.
Η κυριαρχία και η εξουθένωση δεν κάνουν μια επιχείρηση πιο δυνατή, αντίθετα. Οι επιχειρήσεις όπου η καθημερινότητα είναι σαν «γουέστερν», όπου επικρατούν οι «δολοφόνοι» και η άποψη «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» χάνουν απέναντι στις επιχειρήσεις που προωθούν την ηρεμία, την συγκινησιακή ευφυία και τη συμπάθεια. «Οι εργαζόμενοι αναπτύσσονται καλύτερα εντός μιας επιχείρησης όταν κυριαρχεί μια καλοσυνάτη ατμόσφαιρα», επισημαίνει ο φιλόσοφος.

Κι αυτό γιατί η ζωή στην επιχείρηση είναι ο μικρόκοσμος της κοινωνικότητας. Ο εργαζόμενος θα μεταφέρει τα αισθήματά του στο σπίτι του, στο δρόμο, στο γυμναστήριο, στους φίλους του. Μια επιχείρηση, εκτός από τον στόχο της δημιουργίας οικονομικού πλούτου, πρέπει να ασχολείται και με τη δημιουργία ηθικού, πνευματικού και ψυχολογικού πλούτου.
Η 3η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης. Η ιδέα είναι αγγλο-σαξωνική, World Kindness Day, και στηρίζεται από το World Kindness Movement , έναν οργανισμό που βρίσκεται στη Σιγκαπούρη από το 2000.
Η Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης γιορτάζεται σε πολλές χώρες στις 13 Νοεμβρίου, αλλά στη Γαλλία γιορτάζεται στις 3 Νοεμβρίου, επειδή στις 13 του μηνός έγιναν τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Tags: , ,