Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται…

Και εκεί που νομίζεις ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει χειρότερα μετά τα επεισόδια στην Τουρκία, την Αμερική, την Ουκρανία και όλες τις άλλες συρράξεις, εμφυλίους και πολέμους που παρακολουθήσαμε την τελευταία περίοδο, έρχεται ο Murphy με τους νόμους του σαν το κερασάκι στην τούρτα και τα αλλάζει όλα.

Screengrab from the ISIS video showing the execution of James Foley

Έτσι λοιπόν εκτός από πολέμους, εμφυλίους και αστυνομικούς που σκοτώνουν πολίτες έχουμε και μία νέα οργάνωση που ακούει στο όνομα ISIS.Τα περίπου 10.000 άτομα που αποτελούν την ISIS,γνωστοί και ως τζιχαντιστές, δεν είναι άλλοι από πρώην μέλη της Αλ Κάιντα που προσπαθούν να φτιάξουν μία πιο σκληρή εκδοχή της. Μία σύγχρονη εκδοχή των σταυροφοριών του μεσαίωνα με μόνες διαφορές τα όπλα και αυτούς που τα κρατάνε.

Δυστυχώς ακόμα και τώρα όπου ο ανθρώπινος πολιτισμός ετοιμάζεται να στείλει ανθρώπους στον Άρη, βλέπουμε στην τηλεόραση δημόσιους αποκεφαλισμούς δημοσιογράφων, βιασμούς γυναικών, σφαγές αντρών, βασανιστήρια και παιδιά πολεμιστές.

Και ενώ οι τζιχαντιστές γίνονται ολοένα και περισσότεροι και ετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολιτείες της Αμερικής και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ομπάμα παραμένει αμέτοχος ενώ μερικά χρόνια πριν, υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους, η Αμερική είχε εισβάλει στο Ιράκ για την ανατροπή του τότε ηγέτη Σαντάμ Χουσεΐν. Με πιο απλά λόγια ο Ομπάμα κήρυξε το τέλος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, ή όπως αλλιώς είχε ονομάσει την εισβολή στο Ιράκ ο πρώην πρόεδρος, με αποτέλεσμα τώρα που όντως υπάρχει τέτοιο πρόβλημα να μην μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα.

Βέβαια σε αυτό το σημείο θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν θέλει να κάνει τίποτα και όχι ότι δεν μπορεί αφού βοηθάει μερικώς με εναέριες επιθέσεις αλλά συνεχίζει να επιτρέπει εθνοκαθάρσεις μειονοτήτων και αποκεφαλισμούς Αμερικανών και Ευρωπαίων πολιτών. Μάλλον δεν υπάρχει πια μαύρος χρυσός προς εκμετάλλευση οπότε δεν υπάρχει και λόγος για μία νέα εισβολή.

Βλέποντας κανείς τη στάση των Αμερικανών καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος για έναν πόλεμο αν δεν υπάρχει κάποιο συμφέρον, είτε αυτό λέγεται μαύρος χρυσός είτε άρση της απαγόρευσης πώλησης όπλων σε εμπόλεμες ζώνες, του δόγματος δηλαδή που ισχύει εδώ και 14 χρόνια. Αυτό βέβαια δεν έχει γίνει ακόμα αλλά θα γίνει όσο οι τζιχαντιστές βρίσκουν δια μαγείας καινούργια όπλα και οι κούρδοι μαχητές του Ιράκ αδυνατούν να τους αντιμετωπίσουν ζητώντας όπλα όχι μόνο από τις ΗΠΑ αλλά και από τους υπόλοιπους συμμάχους τους.

Αν λοιπόν θεωρεί κανείς απολίτιστους τους φανατικούς τζιχαντιστές για τις βίαιες και απάνθρωπες πράξεις τους, οι οποίες γίνονται προς τιμήν ενός θεού, ας αναλογιστεί πόσο πολιτισμένοι είναι οι μορφωμένοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί όπου αφήνουν κάτι τέτοιο να συμβεί, επειδή έχουν οικονομικό όφελος, ενώ θα μπορούσαν να επέμβουν άμεσα και να το σταματήσουν. Εξάλλου ένας μορφωμένος ηθικός αυτουργός είναι τόσο πολιτισμένος όσο και ένας αμόρφωτος φυσικός αυτουργός.Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται. Κάθε γενιά πρέπει να τον μάθει και να τον κερδίσει από την αρχή.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,