Μια Νομική, δε φέρνει την Άνοιξη…..

imagesΘριαμβευτικά ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, ότι το εξάμηνο δεν πρόκειται να χαθεί για τους φοιτητές του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ενώ υποστήριξε ακόμη, ότι η επιστράτευση των καθηγητών θα ήταν το έσχατο μέτρο, το οποίο και επιθυμεί να αποφύγει. Άρα το εξάμηνο δε χάθηκε, κι ο αγώνας συνεχίζεται! Τι όμορφα και νοικοκυρεμένα…

Και πόσο σαθρά να είναι τα θεμέλια της προσωρινής αυτής επιτυχίας, άραγε…Τόσο, που η σκουριά έχει κόψει τους σωλήνες στα δύο. Οι φοιτητές ικανοποιημένοι για ένα εξάμηνο που δε διδάχτηκαν τίποτε απολύτως, οι καθηγητές για ένα εξάμηνο που δεν παρέδωσαν γνώση, ο Πρύτανης για την εικόνα του, και οι διοικητικοί υπάλληλοι, που την «έφεραν» στον Υπουργό και θα γλιτώσουν-νομίζουν- τη διαθεσιμότητα.

Μα δεν είναι εκπληκτικό; Μέχρι και ο εισαγγελέας παρενέβη και γλίτωσε ο Πελεγρίνης το Πειθαρχικό. Αραδιασμένες αμπελοφιλοσοφίες, και ύφος χιλίων Καρδιναλίων σ’ένα βήμα που παίζονται κεφάλια εργαζομένων. Το ερώτημα: Είναι δριμύ το «κατηγορώ» απέναντι στον Πρύτανη ή στους φοιτητές; Και στις δύο πλευρές! Διότι απο τη μία, βρίσκονται φοιτητές με ιδεολογία αμοιβάδας, που απο τη μία συμπαραστέκονται στον αγώνα κι από την άλλη κρίμα να χαθεί και το εξάμηνο, κι από την άλλη ένας Πρύτανης που διαφημίζει τη φάτσα του στις τηλεοράσεις, κι από αγάπη για το Πανεπιστήμιο, άλλο τίποτα..

Ναι, από τη μια μεριά, οι επαναστάτες που κρατάνε τα πανό, και στηρίζουν τους αγωνιζόμενους εργαζομένους, για να αποδοθεί δικαιοσύνη, και από την άλλη σφυρίζουν κλέφτικα, όταν ο Αρβανιτόπουλος φοβερίζει κι απειλεί Θεούς και Δαίμονες… Γιατί τα βάζω μαζί τους; Γιατί ένα εξάμηνο κινδυνεύει να χαθεί στον πρώτο μήνα. Άντε στα μέσα του πρώτου, προς το δεύτερο. Ένα εξάμηνο που αρχίζει 10 Δεκεμβρίου, δεν είναι εξάμηνο, αλλά εξεταστική, με λίγες διαλέξεις γύρω-γύρω. Γαρνιτούρα δηλαδή στον πραγματικό λόγο για τον οποίο οι φοιτητές κόπτονται να μη χαθεί το εν λόγω εξάμηνο: η εξεταστική.

Τι κι αν παρακολουθήσουν 4 φορές μαζεμένες, τι κι αν πάνε κατευθείαν στην κόλλα, εγώ θέλω να πάρω το χαρτί μου σε 4 χρόνια. Να μη φωνάζει η μάνα μου. Αυτή είναι η παιδεία των φοιτητών για τους οποίους διαρρηγνύει τα ιμάτια του ο αξιότιμος κύριος Πρύτανης, στα τετράγωνα led κουτιά. Επί τη ευκαιρία, πόσο βολικό στάθηκε το γεγονός, ότι μαζί με το βασιλικό, ποτίστηκε και η γλάστρα. Μια χαρά του ήρθε του Πρύτανη μας μια θέση σχολιαστή σε όλα τα δελτία ειδήσεων των 8. Μπορεί ο Νίκος Ευαγγελάτος να του προτείνει και μόνιμη θέση, αλλά… μόνο για το καλό του πανεπιστημίου.

Ανοίγει η Νομική! Ανοίξτε σαμπάνιες, κύριοι φοιτητές και αξιότιμε κύριε Πρύτανη, για το εξάμηνο των 15 ημερών που εξασφαλίσατε στις πλάτες απολυμένων.

-Ανοίγει η Νομική όμως.

-Να τη χαίρεστε.

Tags: , , , , ,