Νέο νόμο για τις άδειες φέρνει η Κυβέρνηση την Δευτέρα

ste1

Μετά την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο χαρακτήρισε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καταθέσει νέο νόμο για τις άδειες.

Ο νόμος αυτός, ουσιαστικά θα ορίζει όλες τις προυποθέσεις που υπήρχαν στο νόμο 4339/2015 για τις τηλεοπτικές άδειες, ως όρους λειτουργίας των καναλιών, αλλά όπως είναι φυσικό δεν θα ορίζει τα περί αδειών. Από τη στιγμή που το ΣτΕ, έχει αποφασίσει πως συνταγματικός θα είναι ο διαγωνισμός ο οποίος θα διεξαχθεί από το ΕΣΡ, η κυβέρνηση προχωρά με βάση όσα ορίζει το Σύνταγμα, στη νομοθέτηση των όρων λειτουργίας των υπαρχόντων και χωρίς άδεια καναλιών. Δηλαδή τα κανάλια οφείλουν να έχουν το σύνολο των 400 και πλέον εργαζομένων για να μπορούν να λειτουργούν και να πληρώνουν κάθε μήνα τέλη προς το ελληνικό Δημόσιο για να λειτουργούν.
«Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να πανηγυρίσει ότι  “ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός”. Δυστυχώς για αυτούς, η αλήθεια είναι τι, πέραν του άρθρου 2Α, ο νόμος 4339/2015 παραμένει σε ισχύ και βάσει του νόμου αυτού θα επαναληφθεί από το ΕΣΡ η διαδικασία αδειοδότησης. Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτει το σχέδιο αποσταθεροποίησης, που έχει ενορχηστρωθεί εδώ και καιρό από τον κ. Μητσοτάκη και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που τον στηρίζουν» , ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου αργά χθες το βράδυ.
ΠΗΓΗ:alfavita.gr

Tags: