Μια «ξεχασμένη» Αθήνα..

Αθήνα μια όμορφη πόλη, ιστορική, η πόλη της Δημοκρατίας, του θεάτρου των μνημείων, των υπέρλαμπρων έργων τέχνης. Τι όμορφη κάτω από τα φώτα των αστεριών και της πανσέληνου αλλά και τη αυγή με το πρώτο φως της μέρας.

athina2

Καθημερινά είτε από στάσεις μετρό, είτε σε σοκάκια, δρομάκια και πλατείες περνούν εκατομμύρια άνθρωποι. Κι όμως αν ρωτήσετε τους περισσότερους από αυτούς θα σας απαντήσουν το ίδιο : «έχει γίνει πλέον συνήθεια». Όλοι περνούν κανένας όμως ή μάλλον ελάχιστοι προσέχουν την ομορφιά της Αθήνας. Μπορεί για μας να είναι κάτι απλό κάτι συνηθισμένο αλλά ας σκεφτούμε λίγο πόσοι άνθρωποι έρχονται κάθε χρόνο για να θαυμάσουν όλη αυτήν την ομορφιά. Κι όμως είναι πολύ λυπηρό. Πόση νοσταλγία μπορεί να νοιώσει κάποιος βλέποντας τόσα πράγματα να περνούν απαρατήρητα. Πράγματα που άλλοι μόχθησαν για να τα φτιάξουν και εμείς δεν δίνουμε καμία αξία και τα θεωρούμε δεδομένα. Γιατί; Γιατί πλέον το μόνο που να μας νοιάζει και να μας απασχολεί είναι ο υλισμός και ο πλούτος; Γιατί όχι κάτι πιο βαθύ πιο ουσιώδες πιο εκλεπτυσμένο; Μία βόλτα στην Πλάκα, στο Θησείο στο Μοναστηράκι σίγουρα θα μας κάνει να σκεφτούμε διαφορετικά.

athina1

Πρέπει και είναι ευθύνη μας να προσέχουμε και να είμαστε περήφανοι για όλα αυτά που άλλες χώρες ζηλεύουν. Επομένως αξίζουν πιστεύω λίγο το ενδιαφέρον όλων μας. Και είμαι σίγουρη πως θα μείνουμε έκπληκτοι με το πόσα πράγματα θα δούμε που πριν μας φαίνονταν γνωστά και δεδομένα. Πόσο όμορφα και γαλήνια θα αισθανθούμε. Για αυτό λοιπόν την επόμενη φορά που κάποιος θα πηγαίνει στη δουλειά, στη σχολή ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος ας κοιτάξει γύρω του.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δώσουμε ζωή και φως σε κάτι που είναι «ξεχασμένο»!!!!

Βίκυ Φρατζή

Φοιτήτρια στο ΕΚΠΑ

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,