Μετεγγραφές: Κατατέθηκαν 12.000 αιτήσεις περίπου, 2.000 περισσότερες από πέρσι

Σε δέκα ημέρες , εκτός απροόπτου, τα αποτελέσματα των μετεγγραφών !

‘˜—‘-œ‘¡Ÿ¥£™-¤Ÿ ¥ Ÿ¥¡“•™Ÿ  ‘™”•™‘£.(EUROKINISSI-“•©¡“™‘  ‘‘“Ÿ Ÿ¥›Ÿ¥)

Δύο χιλιάδες περίπου περισσότερες αιτήσεις σε σχέση με πέρσι, για μετεγγραφή από ΑΕΙ σε ΑΕΙ κατατέθηκαν από τους φοιτητές, σύμφωνα με πληροφορίες του esos.  

Ειδικότερα συνολικά   κατατέθηκαν περίπου 12.000  αιτήσεις,  ενώ  πέρσι  ο αριθμός των αιτήσεων άγγιξε τις 9.710

Όπως ήταν αναμενόμενο η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων έγινε προς ΑΕΙ της Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα- εκτός απροόπτου- θα ανακοινωθούν  σε δέκα ημέρες περίπου μετά την ολοκλήρωση υποβολής αιτήσεων, δηλαδή τέλος του μήνα , με αρχές Νοεμβρίου.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με πέρσι, διότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα κατασκευάστηκε έτσι ώστε με την κατάθεση της αίτησης του φοιτητή , να γίνεται με αυτοματοποιημένο τρόπο αμέσως η επαλήθευση των οικονομικών εισοδημάτων που δηλώνονται και φυσικά στις τεράστιες προσπάθειες των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας και της Γενικής Διευθύντριας Καλ. Μαρούγκα.

Μέχρι πέρσι το υπουργείο Παιδείας για την επαλήθευση αυτών των στοιχείων στέλνονταν εγγράφως στο υπουργείο Οικονομικών, όπου υπάλληλοι διασταύρωνα τα στοιχεία των αιτήσεων   και στη συνέχεια εγγράφως επέστρεφαν στο υπουργείο Παιδείας.

Αυτή η διαδικασία δεν χρειάζεται πλέον να γίνει.

ΠΗΓΗ:esos.gr

Tags: