Μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Καρυωτάκη στο Βαφοπούλειο

Κανένας άλλος ποιητής δεν έχει επηρεάσει τις “χαμένες γενιές” του μέλλοντος του όσο ο Κώστας Καρυωτάκης. Επίκαιρος όσο ποτέ, αποδεικνύει ότι η μελαγχολία του δεν ήταν μόνο δικαιολογημένη αλλά και προφητική. “Παιδί της εποχής του” και κάθε εποχής που όπως εύστοχα (τον περι)γράφει ο Κλέων Παράσχος “είναι ένας απελπισμένος σαν όλους όσους αντίκρυσαν στην ουσία της τη ζωή και δεν θέλουν (ή δεν μπορούν) να ξεγελούν τον εαυτό τους”.

kariotakhs

Η μελοποιημένη εκδοχή των ποιημάτων του που παρουσιάζεται στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ, αποτελεί για τον συνθέτη και σκηνοθέτη Τριαντάφυλλο Μποσταντζή έργο ζωής. Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, οι στίχοι του αδικοχαμένου ποιητή υπαγόρευσαν οι ίδιοι τη μελωδία και το ρυθμό τους, καθώς αναπτύσσονται σε μια στέρεη “ιδιόκτητη” αρμονία. Το ύφος των τραγουδιών μετεωρίζεται ανάμεσα στη ροκ μπαλάντα και σε ένα ιδιότυπο “πιανιστικό” duende.

Η νεαρή ποιήτρια Ι.Λ. (αλλιώς και νεράιδα του παραμυθιού) αναλαμβάνει να ντύσει με τη φωνή της τις μελωδίες του συνθέτη και να μεταδώσει με τα κρουστά οργανάκια της τον ρυθμό των τραγουδιών. Θα παρουσιαστούν 22 μελοποιημένα ποιήματα του Κ. Καρυωτάκη ενώ σε οθόνη θα προβάλλονται οι στίχοι του ποιητή με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία του κοινού με το έργο. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη ενώ θα υπάρχει προαιρετική οικονομική συνεισφορά με κουτί.

Πότε: Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 20.00

Πού: Βαφοπούλειο πνευματικό κέντρο

Tags: , , , , , ,