«Μαϊμού», τo 90% των φορτιστών και καλωδίων “by Apple” στο Amazon

1832085
Στο μεγαλύτερο διαδικτυακό κατάστημα διαπιστώθηκε ότι είναι «μαϊμού» το 90% των φορτιστών και καλωδίων φόρτισης και συγχρονισμού Lightning που φέρεται να παρέχει η Apple και να διεκπεραιώνει το Amazon.com. Την διαπίστωση έκανε η ίδια η Apple, η οποία μηνύει τώρα τον πραγματικό κατασκευαστή τους, Mobile Star καθώς επίσης και 50 ακόμα κατασκευαστές, προειδοποιώντας παράλληλα τους πελάτες του Amazon ότι εάν αγόρασαν καλώδιο «μαϊμού» από το Amazon ή την Groupon, κινδυνεύουν από ηλεκτροπληξία.

Στη μήνυσή της, η Apple περιγράφει πως έκανε τους ελέγχους αγοράζοντας 12 αντικείμενα της κατηγορίας που εμφανιζόταν να διαθέτει η ίδια στο Amazon από την Apple και τεκμηρίωσε όχι μόνο ότι δεν ήταν δικής της κατασκευής αλλά και ότι συνιστούν κίνδυνο για τους παραλήπτες αφού δεν τηρούν στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας για την κυκλοφορία τους.

Τα καλώδια της Mobile Star, που προβάλλονταν με τα προστατευμένα λογότυπο και άλλα υλικά μάρκετινγκ της Apple, μπορεί να υπερθερμανθούν, να αναφλεγούν και να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία, αναφέρει η Apple στην σχετική μηνυτήρια αναφορά.

Ζητά την άμεση απόσυρσή τους, τη δέσμευση των εσόδων των κατασκευαστών και την αποζημίωσή της όχι μόνο από το Amazon και το Groupon όπου επίσης διοχετεύονταν ως «αυθεντικά Apple», αλλά και από οπουδήποτε αλλού διατέθηκαν -ακόμα και από την ίδια την εταιρεία, από την οποία αγόρασε προς έλεγχο καλώδια και φορτιστές για τα προϊόντα της η Apple.

Πάντως, η Amazon δηλώνει πως μετά την ενημέρωση από την Apple της παρέδωσε το σύνολο των αποθεμάτων της από την Mobile Star LLC.

ΠΗΓΗ: tech.in.gr

Tags: ,