Μίλτος Χρυσομάλλης: «Οι Έλληνες πίσω από το παραβάν δεν θα επιλέξουν το χάος»

Συνέντευξή του υποψήφιου βουλευτή στο νομό Μεσσηνίας με την Νέα Δημοκρατία κ. Μίλτου Χρυσομάλλη.

xrysomallis1

Γιατί να σας προτιμήσει ο κόσμος;

Στις 25 Ιανουαρίου οι Έλληνες, , καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο προοπτικές. Η μία είναι αυτή που ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς και είναι η προοπτική της σταθερότητας, της ανάπτυξης, της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη. Και η δεύτερη με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα, η προοπτική της αβεβαιότητας, η προοπτική που βάζει την χρεοκοπία στο Τραπέζι, και στέλνει τη χώρα σε αχαρτογράφητα νερά.

Εγώ έχω στρατευτεί με τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία και θέλω να μου δώσετε την ευκαιρία να συμβάλλω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στη μάχη για τη σωτηρία του τόπου.

Ζω στη Μεσσηνία, εργάζομαι στην Καλαμάτα και βιώνω τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Στις 25 Ιανουαρίου σας καλώ να βάλετε έναν σταυρό δίπλα στο όνομά μου για να μου δώσετε την ευκαιρία να βάλω στο τραπέζι τα προβλήματα του τόπου μας. Γιατί ανήκω σε μια γενιά που θέλει να δημιουργήσει, σε μια γενιά που θέλει να πάει την Ελλάδα μπροστά. Γιατί δεν πιστεύω σε μαγικές λύσεις , γιατί έχω όραμα και σχέδιο για το αύριο της Ελλάδας και της Μεσσηνία.

Ποια είναι τα μέτρα που πιστεύετε πως θα πρέπει να υλοποιήσει τις πρώτες 100 μέρες η οποιαδήποτε κυβέρνηση;

Οι κάλπες θα αναδείξουν κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. Γιατί οι Έλληνες πίσω από το παραβάν δεν θα επιλέξουν το χάος. Και η πρώτη δουλειά, όπως έχει δεσμευθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς είναι να κλείσει η αξιολόγηση. Και θα κλείσει γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει κάνει όλα όσα έπρεπε ώστε να μην μπορούν οι Εταίροι να εκφράσουν καμία ένσταση. Και μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, θα μπορέσουμε να κάτσουμε στο τραπέζι για να διαπραγματευθούμε τη διευκόλυνση του ελληνικού χρέους με βάση τη συμφωνία του Eurogroup του 2012, την οποία να σας θυμίσω έκλεισε ο Αντώνης Σαμαράς. Και όλοι θυμόμαστε τι έλεγε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτή τη συμφωνία.

Δυστυχώς οι συνθήκες για τη χώρα είναι τέτοιες που δεν  επιτρέπουν πλέον ακοστολόγητες παροχολογίες των 100 πρώτων ημερών. Η χώρα δεν έχει 100 ημέρες. Στις 26 Ιανουαρίου πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Και τόσο σοβαρές αποφάσεις μόνο η ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό μπορεί να λάβει.

Με ποιες προϋποθέσεις θα συμμετέχετε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας; Προγραμματική σύγκλιση ή εθνικός σκοπός;

Η Ν.Δ. έχει δηλώσει σαφώς ότι απαραίτητη και μόνη προϋπόθεση για οποιαδήποτε συνεργασία είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ πάση θυσία. Το ευρώ, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτα. Δεν είναι φετίχ όπως τα χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το ευρώ έχει κανόνες. Και σίγουρα στους κανόνες δεν συμπεριλαμβάνονται δηλώσεις σαν αυτές του κ. Παππά να μην πληρώσουμε την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ.

Είστε υπέρ ή κατά της ίδρυσης Μη Κρατικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων;

Η Ν.Δ. έχει ξεκάθαρη θέση και την έχει εξηγήσει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στην Συνταγματική Αναθεώρηση , θα προβλέπεται η Ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων. Δεν είναι δυνατόν το 2015 να έχουμε τέτοια ταμπού. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ανεπτυγμένη χώρα που να έχει μόνο κρατικά Πανεπιστήμια. Και εγώ θα το προχωρήσω και ένα βήμα παραπέρα. Θα ήθελα να δω, εδώ στην Καλαμάτα, ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο και μάλιστα ξενόγλωσσο. Ώστε να προσπεράσουμε το εμπόδιο της γλώσσας και να προσελκύσουμε ξένους φοιτητές που θα μένουν στην χώρα μας και θα αφήνουν και τα λεφτά τους στη χώρα μας. Έχουμε ικανότατους επιστήμονες που θα μπορούσαν να προσελκύσουν νέους και νέες όχι μόνο από την Ε.Ε. αλλά και από τρίτες χώρες, οι οποίοι θα ήθελαν να αποκτήσουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, και να ζουν παράλληλα σε μια πανέμορφη πόλη. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πλέον τέτοια ταμπού.

Είναι για σας μείζον θέμα το μεταναστευτικό; Πως αντιμετωπίζεται κοινωνικά και πολιτικά;

Το μεταναστευτικό είναι μείζον θέμα για τη χώρα, για όλους μας. Και όπως έχει πει κι ο πρωθυπουργός, δεν θα αφήσουμε τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Δεν αντέχει η πατρίδα. Γι’ αυτό χτίσαμε το φράχτη στον Έβρο, γι’ αυτό με τη βοήθεια της FRONTEX οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος περιπολούν συνέχεια σε όλο το Αιγαίο για την αποτροπή εισόδου νέων παράνομων μεταναστών. Αλλά να μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Να τους θυμίσω ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που άνοιξε και ανοίγει κάθε φορά που χρειάζεται, τα σχολεία της και τις εκκλησίες της για να υποδέχονται τα χιλιάδες θύματα των σύγχρονων δουλεμπόρων. Για να τους παρέχουμε στέγη, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες.

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στο Ευρώ; Υπάρχει τελικά κίνδυνος Grexit;

Σας παραπέμπω στα δεκάδες σχετικά δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου. Το να λέμε θέλουμε να είμαστε στο Ευρώ αλλά με τους δικούς μας όρους, δεν γίνεται. Όπως σας είπα και προηγουμένως το ευρώ έχει κανόνες. Και αν δεν τους ακολουθήσεις, τότε θα οδηγηθείς μόνος σου στην πόρτα της εξόδου. Δεν θα χρειαστεί να σε οδηγήσουν οι άλλοι.

Ποιος θέλετε να είναι ο ρόλος σας στην επόμενη Βουλή;

Οι ρόλοι δεν μου άρεσαν ποτέ. Γ’ι αυτό αν και είχα την ευκαιρία να έχω μια κρατική θέση, ως αναπληρωτής Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, το  αρνήθηκα. Προτίμησα να παραμείνω στην πατρίδα μου και να εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Αν λοιπόν οι συμπολίτες μου, μου κάνουν την τιμή και βάζοντας έναν σταυρό δίπλα στο όνομά μου στο ψηφοδέλτιο νίκης της ΝΔ στις εκλογές με στείλουν στο Κοινοβούλιο, θα προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις για να εκπροσωπήσω τη Μεσσηνία όσο το δυνατόν καλύτερα από οποιοδήποτε πόστο και αν μου ζητηθεί.

 

Tags: , , , , , , ,