Μήπως είναι όλα στο μυαλό σου;

Πόσες φορές έχεις ακούσει αυτή την ερώτηση και άλλες πόσες φορές αναρωτήθηκες αν ισχύει; Πιθανότατα την έχεις ακούσει στο στενό και ευρύτερο κοινωνικό σου περιβάλλον, κυρίως όταν βρίσκεσαι σε περίεργη φάση στη ζωή σου. Λογικά θα έχεις βαρεθεί και να την απαντάς.

kalaki

Σίγουρα θα έχεις σκεφτεί, και θα συμφωνείς με την άποψη πώς αυτά που μας συμβαίνουν είναι συνάρτηση των δικών μας πράξεων και των πράξεων των γύρω μας. Εξάλλου οι κοινωνίες είναι αλληλένδετες μεταξύ τους, με αποτέλεσμα άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους να επηρεάζουν ο ένας τον άλλο με τις πράξεις τους. Έχει άλλωστε αποδειχθεί και επιστημονικά ως το φαινόμενο της πεταλούδας.

Και εδώ έρχομαι να σου δείξω μια άλλη οπτική της άποψης αυτής. Δεν είναι μόνο οι πράξεις που θα επηρεάσουν την έκβαση ενός γεγονότος , αλλά κυρίως οι σκέψεις που θα οδηγήσουν προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Για παράδειγμα, μέσα στο μήνα Ιανουάριο συναντήσαμε μια πολύ παράξενη και τρομακτική μέρα, την Τρίτη και 13! Αν ξύπνησες με την αίσθηση «σήμερα είναι Τρίτη», έκανες ό, τι κάνεις και τις άλλες Τρίτες και συνέβησαν όσα συμβαίνουν καθημερινά. Αν όμως από την Κυριακή 11 Ιανουαρίου αντιλήφθηκες πως η ερχόμενη Τρίτη είναι Η Τρίτη και 13, είπες «Ωχ!Κι άλλο κακό θα με βρει; Θα κάτσω σπίτι μου!» και πράγματι σου συνέβησαν διάφορα, κυρίως άσχημα.

Για να γίνω πιο σαφής, αν εσύ ο ίδιος προδικάζεις το πώς θα είναι η μέρα σου ή το ότι θα σου συμβεί κάτι κακό εκείνη την ημέρα, ε θα σου συμβεί! Η δύναμη του μυαλού είναι τόσο μεγάλη που μπορεί κυριολεκτικά να φέρει τη γη πάνω κάτω. Καθημερινά χρησιμοποιούμε μόνο το 10% της παραγωγικής ικανότητας του εγκεφάλου μας, το οποίο όπως φαίνεται είναι αρκετό για να αλλάξει την ημέρα, άρα και τη ζωή μας. Το ειρωνικό είναι πώς δεν καταλαβαίνεις πόση δύναμη έχει ο εγκέφαλος σου. Αν οριστεί η Πέμπτη και 15 ημέρα τύχης, όλα τα καλά πράγματα θα σου συμβούν τότε, επειδή θα το έχεις επεξεργαστεί στο μυαλό σου. Ήδη από το Σάββατο 10 του μηνός θα περιμένεις την Πέμπτη και 15 να σου συμβεί κάτι καλό, το καλύτερο πράγμα της ζωής σου.

Μην περιμένεις μια μέρα που έχει οριστεί από τους άγραφους νόμους της κοινωνίας για να συμβεί κάτι καλό ή κάτι κακό, προκάλεσε το ο ίδιος στον εαυτό σου. Επειδή με τη δύναμη του μυαλού σου μπορείς να πας σε κατευθύνσεις που εσύ διαλέγεις και όχι οι άλλοι για σένα. Γίνεσαι κύριος του εαυτού σου και της ζωής σου. Αλλάζεις τρόπο σκέψης, παύεις να ακούς όσα λένε πώς θα συμβούν και παίρνεις τη μοίρα σου στα χέρια σου με μόνο μία σου θετική σκέψη. Οτιδήποτε πραγματικά πιστεύεις πολύ αυτό θα γίνει. Απλά αποφάσισε τι θες να πιστεύεις.

Σκέψου το λοιπόν, μήπως είναι όλα στο μυαλό σου? Πράγματι, θα σου απαντήσω εγώ.

Καλάκη Στεφανία

Online Marketing και Media Manager στην AIESEC Ελλάδος

Tags: , , , , , , ,