Μέρκελ- Ολάντ: θα κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Δεν γνωρίζω να υπάρχουν σενάρια για Grexit, η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και θα παραμείνει είπε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία πρόσθεσε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

merkellll

«Έχουμε ευθύνη να διαπιστώσουμε ότι, όντως, θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις (της Ελλάδας), αλλά θα γίνει και σεβαστή η ψήφος των Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Ολάντ.

Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων και στάθηκε στο γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μια σχετική ψηφοφορία στην Bundestag.

Ζήτησε να υπάρξουν περισσότερες διευκρινίσεις στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, ωστόσο παρέπεμψε για περισσότερες λεπτομέρειες στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. «Θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου η πορεία της Ελλάδας να συνεχιστεί» υπογράμμισε.

Παράλληλα, αναγνώρισε και επανέλαβε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες, όμως υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν στην αγορά εργασίας.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: , , , , , , ,