Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ

Tο κρισιμότερο έως σήμερα ραντεβού του κ. Τσίπρα πραγματοποιείται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες, όπου ο Πρωθυπουργός συναντάται με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

tsipras

Ο Α. Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί στις 10:45 (τοπική ώρα) στο Συμβούλιο της ΕΕ, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ και στη συνέχεια με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Το κλίμα μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση αποτελεί αίνιγμα, καθώς μετά τις δηλώσεις του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, μιλώντας χθες στο πλαίσιο του ετήσιου διαλόγου μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και εθνικών κοινοβουλίων, έδειξε πως ήθελε να στείλει ένα σαφές μήνυμα, σημειώνοντας: «Δεν θα ανατρέψουμε τα πάντα επειδή είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα».

Η συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ, μετά από την οποία θα ακολουθήσει η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Παρίσι και η συνάντηση με τον Πρόεδρο Ολάντ, αναμένεται να είναι και αυτή από την οποία θα φανεί, αν υπάρχει πεδίο συνεννόησης μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των Βρυξελλών. 

Αναμένεται δε και να ξεκαθαρίσει το πεδίο ως προς το ενδεχόμενο «μετακόμισης» του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Αθήνα – κάτι που σύμφωνα με ενδείξεις και πληροφορίες ο κ. Γιούνκερ δεν θα επιθυμούσε, λόγω του ντόμινο ανατροπών που θα προκαλούσε στην Επιτροπή.

Πηγή: tovima.gr

Tags: , , , , , , , , ,